CMK_banner_04.jpg

Passiestonde in Hervormde Kerk Vroomshoop

passiestonde_2011Het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop houdt op donderdag 21 april 2011 om
20.30 uur zijn Passiestonde in de Hervormde Kerk aan de Hoofdstraat te Vroomshoop.
De dirigent en pianist Gezinus Veldman,  die de bedenker van de jaarlijkse Passiestonde is,  heeft opnieuw een ingetogen programma ontworpen passend in de Veertigdagentijd. Het koor is geïnspireerd om op een heel bijzondere muzikale manier het verhaal van het lijden en sterven van Jezus te vertolken.

Het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop brengt naast het indrukwekkende “Benedictus” en “Agnus Dei” uit de Messe Breve  van Charles Gounod ook Nederlandstalige liederen als “Leer mij o Heer”, “O Hoofd vol bloed en wonden” en “Nu valt de nacht” subtiel en ontroerend.

Een andere muzieksoort kan beluisterd worden in arrangementen van Gezinus Veldman van de nummers “Via Dolorosa”, “My hearts prayer” en “Going’home’.
Het inmiddels bij velen bekende “In manus tuas Pater” ontbreekt niet.

Het koor wordt vergezeld door vocalist Ard Kamphuis en celliste Anne Magda de Geus. De pianobegeleiding is in handen van Gezinus Veldman.
Zowel instrumentaal als vocaal zullen zij u in intermezzo’s meenemen in de sfeer van de Passietijd.

In de kerk zijn kaarten te koop voor de Passiestonde tegen € 7,-- per persoon.
De nieuwste cd van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop met de naam “Via Dolorosa” is te koop in de kerk tegen een prijs van € 15,-- . Een unieke gelegenheid om kennis te maken met deze prachtige nieuwe cd. De cd is ook verkrijgbaar bij boekhandel Bruna, muziekhandel Entjes en de Evangelische Boekhandel in Vroomshoop, en bij de Readshop en bakker Kaptein in Den Ham.