CMK_banner_03.jpg

Volgende repetitie

Eerste repetitie na vakan...

Op 20-08-2020
19:45 uur - 22:00 uur

Volgende concert/medewerking

Nieuwjaarsconcert

Op 16-01-2021
20:00 uur

Wat was....

Het nieuwe jaar 2011 begon met het Nieuwjaarsconcert in de hervormde kerk in Den Ham. Oud-Vroomshoper en slagwerker Joost, violist Adriaan en bas/bariton Nico Rousseau verleenden hun medewerking.
De Passiestonde op Witte Donderdag in de hervormde kerk in Vroomshoop was voor veel mannen het hoogtepunt van het jaar. Op een bijzondere en muzikale manier werd het lijden en sterven van Jezus vertolkt. Het koor werd vergezeld door bariton Ard Kamphuis en celliste Anne Magda de Geus.
Vrijdag de dertiende mei bleek voor het mannenkoor een geluksdag, want in Den Ham wordt samen met muziekvereniging Juliana, de Spielmanns- und Muzikzug én Die Liedertafel uit Adorf een Vriendschapsconcert Europarel verzorgd.   

Met veel plezier werd meegewerkt aan kerkdiensten, dit jaar bij Eugeria in Almelo, bij de gereformeerde kerk in Den Ham en de hervormde kerk in Den Ham.Op 8 oktober werd een spetterend Jubileumconcert gegeven met als solist niemand minder dan de bekende Ernst Daniël Smid. Ook het l’Orchestra Particolare verleende 14 man sterk zijn medewerking. In de stampvolle hervormde kerk in Den Ham werd het een fantastische avond.

En wat komen gaat.

Maar het jaar is nog niet voorbij en er komt nog veel moois, want op dinsdagavond 20 december a.s. verzorgt het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop samen met het seniorenkoor Jubilate, het Christelijk gemengd koor Zang en Vriendschap en de Harmonie Vroomshoop een Kerstconcert in de hervormde kerk in Vroomshoop. De repetities daarvoor zijn in volle gang, en het belooft een mooi concert te worden ter voorbereiding op het Kerstfeest en de geboorte van Jezus Christus. Het concert begint om 20.00 uur en de toegang is gratis. Bij de uitgang wordt een collecte gehouden. Het mannenkoor zal o.a. het ´Stille Nacht´ en ´Cantique de Noël´ doen klinken door de intieme hervormde kerk.

Een paar dagen later, op vrijdagavond 23 december, sluit het mannenkoor het jaar geheel volgens de traditie af in de sfeervolle hervormde kerk in Daarle, waar het koor zingend binnenkomt met het ‘Al wie dolend in het donker’. Dit jaar treden twee solisten uit het eigen koor naar voren. Bariton Albert Wessels laat na zijn optreden op de tv in het programma Una Voce Particolare nu ook zijn stem horen in Daarle, en bariton Henjo Lemans kan behalve zingen ook prachtig trompet spelen. Heel bijzonder wordt ongetwijfeld ook het optreden EMOS-jeugdlid Robin Kamphuis, die samen met het mannenkoor het indrukwekkende ‘Little drummer boy’ zal spelen. Ook ‘Mary’s boy child’ en ‘Leise rieselt der Schnee’ zal door de kerk klinken. Afgesloten wordt met het fluisterend zacht gezongen ‘Stille Nacht’. Dirigent en pianist Gezinus Veldman heeft weer de muzikale leiding in handen. Ook dit concert begint om 20 uur. De kaarten voor volwassenen kosten in de voorverkoop 8 en aan de kerk 10 euro. Kinderen betalen 5 euro.

We noemen ook alvast het eerste concert in 2012, het Nieuwjaarsconcert in de hervormde kerk in Den Ham op zaterdag 14 januari a.s. Aan dit concert wordt medewerking verleend door Arjan en Edith Post op trompet. En het mannenkoor zal u geheel volgens de traditie weer de Beste Wensen toezingen.
Noteer die datum vast in uw agenda!