CMK_banner_03.jpg

Mooi Kerstconcert in Daarle

De vrijdag voor Kerst togen de 100 leden van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop richting Daarle om daar mee te werken aan het Kerstconcert in de sfeervolle hervormde kerk. En het was weer de moeite waard, dat vonden ook de Daarlernaren want de kerk was goed gevuld. Dit jaar werd medewerking verleend door twee leden van het eigen koor. Bariton Albert Wessels liet horen dat hij niet alleen in het tv-programma Una Voce Particolare mooi kan zingen maar dat ook in Daarle kan. En koorlid Henjo Lemans zorgde op zijn trompet voor prachtige solo’s en koorbegeleiding, een genot om naar te luisteren.

Indrukwekkend was de wijze waarop hij het koor de kerk in leidde bij het zingen van ‘Al wie dolend in het donker’. Dat was duidelijk, hij doolde beslist niet!
De show werd ongetwijfeld gestolen door de jeugdige Robin Kamphuis, lid van muziekvereniging EMOS, die samen met het Mannenkoor het indrukwekkende ‘Little drummer boy’ ten gehore bracht. Nog sterker, het was zo mooi dat hij van dirigent en pianist Gezinus Veldman zelfs tweemaal zijn trom mocht laten horen!

Het mannenkoor was goed op dreef, waarbij ‘Het eeuwig Licht’, ‘Mary’s boy child’ en ‘Christmastide‘ kleine pareltjes waren. Samen met Albert Wessels werd het ‘Cantique de Noël’ gezongen, waarna in een donkere kerk fluisterend zacht het ‘Stille Nacht’ werd gezongen. Onder het beieren van de klokken werd het concert beëindigd en wandelden koor en publiek de donkere kerstnacht in.