CMK_banner_02.jpg

Volgende repetitie

Eerste repetitie na vakan...

Op 20-08-2020
19:45 uur - 22:00 uur

Volgende concert/medewerking

Nieuwjaarsconcert

Op 16-01-2021
20:00 uur

 

_arend_gerritsenArend Gerritsen uit Vriezenveen is al weer enkele weken lid van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop. Tijdens de pauze op een repetitieavond van het Mannenkoor gaat Arend geen koffie drinken. Hij repeteert voor zichzelf gewoon door. Al neuriënd neemt hij de nummers nog eens door die net de revue zijn gepasseerd. Als ik naast hem kom zitten om een babbeltje met hem te maken glijden zijn vingers nog langs de noten van het lied dat net ingestudeerd is. Een praatje maken zou bijna tijdverspilling zijn.

Vanuit Youth for Christ is hij betrokken geraakt met de gospelgroep Twice uit Vriezenveen. Aanvankelijk als de man, die het geluid etc. regelt, later als zanger. Als lid van het Groot Nederlands Mannenkoor voelt hij zich erg thuis onder de leiding van dirigent en pianist Gezinus M. Veldman.

Graag wil Arend iets meer met zijn stem doen. Bij het Vriezenveens Mannenkoor past hij niet, denkt hij. Het repertoire ligt hem niet zo. Tijdens het jubileumconcert van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop met Ernst Daniel Smid zat Arend samen met zijn vrouw als toehoorder ook in de Hervormde kerk in Den Ham. Hij genoot met volle teugen. Wat een koorklank! Schitterend!! Bij dat koor – ook onder leiding van Gezinus M. Veldman – zou hij zich wel eens thuis kunnen voelen. En het aantal eerste tenoren in het koor is niet groot te noemen. Hier kan Arend Gerritsen zijn stem dus nog beter ontwikkelen. “Wat let je” zegt zijn vrouw ’s avonds thuis tegen hem. En Arend gaat de eerstvolgende donderdag naar het kerkelijk centrum “Irene” om zich te melden als gast bij een repetitie van het koor.

Geen moment twijfelt hij nog. Bij dit koor voelt hij zich echt thuis. De vlotte manier van repeteren; de harmonie tussen dirigent en koor; het gevoel dat je onmiddellijk in het koor wordt opgenomen zijn de ingrediënten, die hem een goed gevoel geven bij het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop.

Diezelfde avond nog meldt hij zich aan als koorlid. Arend wordt met applaus ontvangen. Arend heeft een eigen studio, waarin hij veel naar muziek luistert, opnames maakt en de opgenomen CD met oefenmuziek van het koor afspeelt in de auto om – opnieuw – de stof te herhalen. Arend moet het net als zoveel mannen niet hebben van het lezen van muziek, maar leert door goed te luisteren.

Het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop bevalt hem uitstekend. Hij raadt andere mannen heel erg aan om eens een kijkje bij het koor te nemen. Het is geweldig! En Arend kan het weten!