CMK_banner_03.jpg

Indrukwekkende Passiestonde

Hrayr_Ter-Sargsyan

Ons koor mocht op Witte Donderdag 5 april onder leiding van dirigent en pianist Gezinus Veldman een indrukwekkende Passiestonde verzorgen in de hervormde kerk te Vroomshoop. Aan dit concert waarin het lijden en sterven van Jezus Christus muzikaal werd vertolkt, werd ook medewerking verleend door de jonge violist Hrayr Ter-Sargsyan, afkomstig uit Armenië maar nu woonachtig in Vriezenveen. Het leverde een ontroerende mooie avond op voor zowel de zangers van het koor als voor de vele bezoekers, die samen zorgden voor een volle kerkzaal.

‘O, Man van smart met de doornenkroon’ was het eerste lied dat het koor ten gehore bracht. Dit lied, naar een tekst van Albert Verweij en op muziek gezet door Gezinus Veldman, is prachtig van toon en inhoud. Het werd gevolgd door het indrukwekkende ‘Benedictus’ en ‘Agnus Dei’ uit de Messe Breve van Charles Gounod. Een ander lied om stil van te worden was ‘Bei Dir is das Licht’ naar een tekst van Dietrich Bonhoeffer, die dit schreef in zijn cel in Theresiënstadt vlak voor zijn dood in 1945. Het inmiddels bij velen bekende ‘In manus tuas Pater’, gevolgd door een diepgevoeld moment van stilte, ontbrak niet. Daarna liet het koor ‘Going Home’ en ‘Het eeuwig Licht’ nog horen. Het concert werd afgesloten met het krachtig gezongen ‘I’ll wish I had given Him more’ en  ‘Lift high the cross’.

Gezinus Veldman verzorgde samen met Hrayr Ter-Sargsyan een aantal muzikaal hoogstaande intermezzi, waaronder ‘Air’ van J.S. Bach en ‘Blijf bij mij Heer’.
Hrayr vond het een grote eer te mogen samenwerken met dirigent Gezinus Veldman en het koor: “een amateurkoor, maar met een professionele uitstraling en een geweldige discipline”. Een groot compliment voor dirigent en koor van deze talentvolle jonge violist!