CMK_banner_04.jpg

Volgende repetitie

Generale repetitie

Op 14-12-2019
18:00 uur

Volgende concert/medewerking

Kerstconcert Grote Kerk Vriezenveen

Op 14-12-2019
20:00 uur

wim_ploegerAl weer een tijdje geleden meldde een zeker Wim Ploeger uit Vroomshoop zich als gast bij een repetitie van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop. Met een warm applaus worden gastleden door de leden van het koor begroet. Dus ook Wim werd hartelijk begroet.
Herm Nieuwlaar had Wim Ploeger erop gewezen, dat het zo bijzonder is om lid van dit koor te zijn. Regelmatig worden concerten gegeven en regelmatig wordt meegewerkt aan kerkdiensten in de regio en aan diensten in verpleegtehuizen als De Weemelanden, Eugeria en het Meulenbelt. En Jan Kampman had ook zijn steentje bijgedragen om Wim zover te krijgen dat hij eens een keer een repetitie van het koor mee zou maken. De pogingen hebben succes gehad, want Wim Ploeger is inmiddels trouw lid van het koor. En met veel plezier. Wim is in Vroomshoop geen onbekende. Hij is actief geweest in de EHBO, de Wielertoerclub, de Hervormde Gemeente en de gehandicaptenzorg. Meer dan 35 jaar heeft Wim zich als vrijwilliger ingezet voor mensen.

Nu vindt hij de tijd rijp om eens iets voor zichzelf te doen. Wim kan enorm genieten van muziek. Met de ogen dicht luisteren. Dat doet hij ook tijdens repetities van het mannenkoor, als liederen     worden ingestudeerd en andere partijen dan de 2e tenoren de muziek eigen wordt gemaakt. Zelf beschikt Wim over het vermogen om muziek te lezen, zodat het instuderen voor hem iets gemakkelijker is.

Het lid zijn van het Christelijk Mannenkoor voldoet helemaal aan zijn verwachtingen. En zijn gezin geniet mee. Bij het eerste optreden van het koor, waaraan Wim meedeed, zat heel zijn gezin vooraan in kerk.
Wim steekt de loftrompet over de begeleiding door zijn buurmannen in het koor: Geert Bosch en Henk Schutte!! Ook dat is het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop. Om dan nog maar te zwijgen over de prettige bijkomstigheid dat Gezinus M. Veldman het koor vaak losjes en soms gedisciplineerd steeds naar hogere toonhoogte leidt. Zijn piano-intermezzo’s tijdens de repetities vervoeren Wim met gesloten ogen naar andere oorden. Geniet er maar van Wim Ploeger! Wij doen het ook.