CMK_banner_02.jpg

Volgende repetitie

Generale repetitie

Op 14-12-2019
18:00 uur

Volgende concert/medewerking

Kerstconcert Grote Kerk Vriezenveen

Op 14-12-2019
20:00 uur

De vakantie is weer voorbij en de eerste repetitie is achter de rug. Dirigent Gezinus Veldman zette de 100 koorleden meteen weer hard aan het werk, want er staat veel te gebeuren de komende tijd. Zaterdagmiddag 28 september werkt ook ons koor mee aan een primeur, namelijk de vertolking van het Twenterandse volkslied. In de grote kerk in Vriezenveen zullen dan vanaf 16 uur honderden zangers en zangeressen uit alle dorpen van de gemeente gezamenlijk hun stem laten klinken: Luister (naar elkaar)!

Zondag 21 oktober werken we mee aan een evangelisatiedienst in de hervormde kerk in Den Ham, 's avonds om 19 uur.

Op zaterdagavond 3 november, vanaf 20 uur, staat een groots concert in GKC Irene te Vroomshoop op het programma, op uitnodiging van en samen met De Harmonie Vroomshoop, dat dit jaar zijn 70-jarig jubileum viert. Dit wordt een waar spektakelstuk, waarin orkest en malletband van De Harmonie en ons koor gezamenlijk en solo een indrukwekkend programma zullen vertolken. De kaartverkoop begint op 6 oktober (in de voorverkoop bij Bruna, Dennis Fashion, Harry ten Brinke en Readshop Den Ham € 7,50, aan de zaal € 9,- inclusief een gratis consumptie in de pauze).

Het mannenkoor stoomt daarna meteen door, want op 8 december wacht alweer het volgende concert, ook in Irene te Vroomshoop. Dit wordt een heel bijzonder kerstconcert, in de geest van de Engelse traditie 'lessons and carols', waarbij lezingen en liederen elkaar afwisselen. Het bijzondere zit hem erin dat alle kerstliederen in het dialect worden gezongen. Ook de kerstvertellingen zijn in het dialect en worden uitgesproken door bekende Twentenaren. Het concert is een initiatief van de Stichting Twentaal, waarin onze plaatsgenote Thea Kroese een belangrijke initator is. Kaarten voor dit concert zijn nu al te reserveren door een mail te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op 18 december volgt in de hervormde kerk te Vroomshoop het jaarlijkse gezamenlijke kerstconcert, samen met ouderenkoor Jubilate, het Chr. gemengd koor Zang & Vriendschap en met de Harmonie Vroomshoop.

En ten slotte vindt op 12 januari 2013 weer het traditionele Nieuwjaarsconcert plaats in de hervormde kerk te Den Ham. Dat wordt weer een feestelijk concert met zeer bijzondere gasten. Daarover later meer!