CMK_banner_02.jpg

Een enerverend weekend

Ons Christelijk Mannenkoor Vroomshoop beleefde een bijzonder enerverend weekend. Op vrijdag 30 september en zaterdag 1 oktober verleende het koor zijn medewerking aan de theaterproductie De Winterkraaien in de Voorveghter te Hardenberg, beide avonden voor een uitverkochte zaal. Een belangrijke rol was er voor vertelster Thea Kroese die op meeslepende wijze het verhaal van de winterkraaien over het voetlicht bracht. Ook de bijdragen van bas-bariton Nanco de Vries en trompettist Geerhard Abma op bugel waren essentieel voor de voorstelling. Onze dirigent en pianist Gezinus Veldman smeedde alles samen tot een wonderbaarlijk mooie productie.

We hebben deze voorstelling nu vier keer uitgevoerd in theater Het Punt in Vroomshoop en twee keer in theater De Voorveghter in Hardenberg, voor in totaal zo’n 2000 mensen. Velen van hen hebben onze dirigent, de solisten en ons koor overladen met complimenten voor de prachtige avond die we ze bezorgd hebben. Dat was mede te danken aan de gastvrije ontvangst in Het Punt en nu in de Voorveghter, hartelijk dank daarvoor.

Komt er een vervolg op de Winterkraaien? Dit jaar niet, volgend jaar misschien. Maar er is al weer een flink gevulde wachtlijst, dus belangstellenden moeten maar mailen of bellen naar de organiserende stichting Levend Vroomshoop: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 0546-642191.

Tussen deze winterkraaienbedrijven door maakten we op zaterdagmiddag 1 oktober ook nog onze opwachting op het korenfestival Twenterand Zingt, dat dit jaar in drie locaties in Vroomshoop werd gehouden. Liefst 3000 mensen bezochten dit initiatief van de Lionsclub Twenterand, waarbij de opbrengst naar het goede doel gaat: de vestigingen van de Baalderborg in Den Ham en Vroomshoop. Wij mochten een halfuur optreden in onze thuisbasis, kerkelijk centrum Irene, dat uiteindelijk drie kwartier werd. Voor een bijna volle kerkzaal zongen wij een geheel ander repertoire dan bij de Winterkraaien en ook dat leverde een groot applaus op van het aanwezige publiek.