CMK_banner_01.jpg

Oneness, motto van Korenfestival Westerhaar

'Oneness', 'dare to believe', samen één, dat was het motto van het eerste Festival van de Eenheid in het Hervormd Centrum in Westerhaar, afgelopen vrijdag 28 oktober. Een muzikale dag voor jong en oud waarin samen één centraal stond.

Dat motto hebben we kunnen waarmaken, samen met het Ommer Mannenkoor. Omdat beide koren onder leiding staan van Gezinus Veldman, was het mogelijk niet alleen apart maar ook sámen op te treden. En het was bijzonder leuk een aan ons verwant koor voor ons onbekend repertoire te horen zingen, zoals 'Als het golft' van De Dijk, en 'The Bananaboatsong' van Harry Belanfonte, waarbij het koor uit Ommen ritmisch werd ondersteund door hun koorlid 'monsieur Jacques'. Wij konden op onze beurt onze eigen solist Albert Wessels laten horen, en een paar liederen zingen die in Ommen weer onbekend zijn, zoals 'Muddy Water' van Roger Miller en 'Heartland' van Keith Harkin.

Samen zongen we o.a. het prachtige 'Dona nobis pacem', 'Das Morgenrot', en als afsluiting 'Heal the World' van Michael Jackson. En zo probeerden we met 130 mannen, samen zingend, het motto van deze dag gestalte te geven.

Hoewel de publieke belangstelling wat tegenviel was het toch een mooie middag, zeker omdat de verstandhouding tussen de beide koren uitstekend was. Voor herhaling vatbaar!