CMK_banner_01.jpg

Daverende start van de laatste Glazen Café actie

Het Chr. Mannenkoor Vroomshoop zorgde zaterdagmiddag 19 november, samen met zo'n 80 extra zangers, voor een daverende start van de laatste Glazen Café actie in Vroomshoop.

Het projectkoor, gevuld met vele zangers uit Vroomshoop en omgeving maar ook met mannen van het Hoogeveens Chr. Mannenkoor en het Algemeen Wierdens Mannenkoor, maakte er zaterdagmiddag tussen 5 en 6 een mooi zangfeest van. Dit projectkoor slaagde er in met slechts één middag oefenen een volwaardige bijdrage te leveren. Dirigent Gezinus Veldman werd muzikaal terzijde gestaan door basgitarist Evert Oldenhuis en Rogier Bonte op slagwerk, en dat dit tot prachtige muziek kan leiden bleek wel bij de negro spiritual 'Wait for the light to shine'. Het projectkoor zong exclusief de song Clocks van Coldplay, en hoe klonk dat? Luister hier: https://www.youtube.com/watch?v=ZfA_dEQF44U&feature=youtu.be

Sinterklaas was verhinderd wegens te drukke werkzaamheden, maar liet zich vertegenwoordigen door een aantal zwarte pieten, hetgeen Gezinus Veldman deed besluiten een potpourri van Sinterklaasliedjes te spelen. Ook verrassend was dat drie leden van het projectkoor tot prachtige samenzang in staat bleken.

Voorzitter Vincent Beltman van het comité Glazen Café benadrukte het achterliggende doel van dit benefietconcert: geld inzamelen om kindersterfte door longontsteking tegen te gaan. Mannen- en projectkoor begeleidden deze oproep met een medley op tekst van koorlid Hans Nieboer. 

Zoals bij voorgaande Glazen Café Concerten gebruikelijk stonden ook nu weer Conquest of Paradise en Heal the world op het programma. Afgesloten werd met meezinger en schlagerachtige Sierra Madre. Daarmee kwam een eind aan een lange traditie van optredens voor het Glazen Café. Hopelijk levert ook dit laatste benefietconcert een mooi bedrag op voor het goede doel: Heal the world!