CMK_banner_01.jpg

Indrukwekkend Kerstconcert van Kerstvrouwen- en Mannenkoor

altenOp de kop af 123 zangeressen van het Kerstvrouwenkoor en zo’n 90 mannen van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop gaven op donderdagavond 22 december een groot Kerstconcert in een stampvolle, afgeladen Hervormde kerk te Den Ham. Meer dan 600 bezoekers bezetten de kerkbanken en lieten zich na afloop in lovende termen uit over dit concert.

Wij vierden dit jaar ons 65-jarig bestaan. Het jubileumjaar werd afgesloten met dit Kerstconcert, waarbij wij werden omringd door zo’n 60 sopranen en 60 alten. Dit grote koor, dat soms zesstemmig zong, gaf onder leiding van dirigent Gezinus Veldman een concert ten beste dat klonk als een klok, en dat nog eens extra luister kreeg door de aanwezigheid van de professionele tenor Aart Mateboer uit Kampen en de eigen koorsolist Albert Wessels.

sopranen

Het Chr. Mannenkoor Vroomshoop sluit met dit concert een enerverend jubileumjaar af. Een jaar dat begon met het Nieuwjaarsconcert, een jaar waarin de ingetogen Passiestonde werd uitgevoerd in Geesteren en Vroomshoop, waarin liefst zes keer werd meegewerkt aan de theaterproductie De Winterkraaien in Het Punt te Vroomshoop en De Voorveghter in Hardenberg, waarin werd opgetreden bij korenfestival ‘Twenterand Zingt’ in Vroomshoop en ‘One-ness’ in Westerhaar, waarin het 70-jarig jubileum van muziekvereniging Beatrix in Bergentheim werd opgeluisterd, waarin werd meegewerkt aan verschillende kerkdiensten, waarin een benefietconcert samen met een projectkoor van 75 mannen werd gegeven ten behoeve van het ‘Glazen Café’, een jaar dat dus werd afgesloten met dit ontroerend mooie Kerstconcert samen met dit grote kerstvrouwenkoor.

solistenDit smaakt naar meer. Want op 14 januari volgt alweer het Nieuwjaarsconcert samen met violist Hrayr Ter-Sargsysan en sopraan Elma van den Dool. Daarna volgt op 17 maart een zevende voorstelling van de Winterkraaien en wellicht zelfs een achtste keer. Het is duidelijk: ons koor bestaat 65 jaar, maar gaat duidelijk nog niet met pensioen!

Foto's: Pieter Vaartjes