CMK_banner_03.jpg

Prachtig slot (of juist begin) van een druk zangseizoen

generale repetitieEen zangseizoen loopt voor ons koor niet helemaal parallel met de jaarkalender of de vakantieperiodes. Onze dirigent Gezinus Veldman zorgt er in het begin van een (kalender)jaar voor dat de verschillende concerten voor de lange periode erna (ruwweg van februari tot en met januari) qua repertoire al in de steigers staan. En zo kan het gebeuren dat we direct na de zomervakantie al een kerstlied oefenen, of dat een lied voor het Nieuwjaarsconcert al maanden eerder even langs komt waaien op een van de repetities. Uiteraard is het zo dat vlak voor een concert het repertoire daarvoor intensief wordt gerepeteerd, in de hoop dat op het concert zélf het lijkt alsof we een lied met het grootste gemak voor u zingen. Bedenk dan dat er heel wat uren oefentijd aan voorafgegaan zijn, en dat we hopen dat het eindresultaat de bezoekers zal kunnen boeien en bekoren.

Dat hangt natuurlijk ook sterk af van de bijdrage van de solisten. We waren daarom bijzonder blij dat de bijzonder innemende Elma van den Dool op zaterdag 14 januari meewerkte aan ons Nieuwjaarsconcert. Een geweldige stem, die prima harmonieerde met ons mannenkoor. We noemen en roemen haar inbreng bij het Benedictus van Karl Jenkins en bij Your love uit 'Once upon a time in the West'. En het was Wunderbar hoe onze eigen koorsolist Albert West samen met haar dat lied ten gehore bracht. En wat te denken van violist Hrayr Ter-Sargsyan uit Vriezenveen, met zijn prachtige intro's bij bijvoorbeeld Benedictus en Muddy Water

Traditiegetrouw begon het concert met de wandeling naar het podium waarbij we al zingend het publiek De beste wensen overbrachten. In een eerste blokje passeerde het rustige Boven de sterren en het in het dialect gezongen Noar Oe kan ik hen. Vervolgens klonk o.a. het melodieuze Dona nobis pacem en het sterke Dank sei Dir Herr. Halverwege een mooie negro spiritual Wait for the light. Aan het eind van het concert klonk Love changes everything, waarna we eindigden met een schlagerachtig Sierra Madre, een feestelijke afsluiting van een mooi concert.

Ondanks het winterse weer waren toch veel bezoekers op dit Nieuwjaarsconcert afgekomen, en dat drie weken nadat we ook al in het gastvrije Den Ham waren met ons grote Kerstconcert samen met het Kerstvrouwenkoor. Het mannenkoor komt nu even op adem, maar richt zich al snel weer op de volgende optredens: voorstelling 7 en 8 van de Winterkraaien in de Voorveghter te Hardenberg, en op twee Passiestondes in april in Geesteren en Vroomshoop.

Op de foto van koorlid Arend Gerritsen een moment uit de generale repetitie.