CMK_banner_03.jpg

Geslaagde concertreis naar Gent en Brugge

Sint-BaafskathedraalVrijdag 26 mei 2017 vertrekken drie bussen gevuld met leden van het Oost Nederlands Mannenkoor en hun vrouwen richting Gent. Eén grote (70-persoons) bus met de leden uit Ommen, Den Ham en Vroomshoop en twee uit Hoogeveen. In Terheijden treffen wij elkaar voor koffie met gebak. De reis duurt toch wat langer dan gepland en in Gent mogen de bussen niet tot de kerk rijden, dus moet er een flinke afstand te voet worden afgelegd. Voor het inzingen is daardoor te weinig tijd. Om 15.00 uur begint het concert in de prachtige en goed gevulde Sint-Baafskathedraal. De toehoorders krijgen een geweldig anderhalf uur durend concert. Hoogtepunten zijn: Benedictus, Das Morgenrot, Kum Ba Yah en Good news. De solo’s ertussen van Gezinus, de cellist Noam Staal en de drie solisten (bariton Albert Wessels, bas Ronny Koekoek en tenor Adri van der Weyde) worden ook zeer gewaardeerd. Kum Ba Yah klinkt door de begeleiding van de drummer uit Ommen, monsieur Bernard, wel heel bijzonder. Gezinus krijgt toestemming om op het orgel van de kathedraal te spelen. Dit ontlokt naderhand één van de leden de opmerking: "Zo, het stof is er weer uit". Iedereen genoot! Klik op 'Repertoire' links hiernaast voor een muzikale indruk. En zie ook het verslag in de Hoogeveense Courant.

We zijn ondergebrConcert in Gentacht in drie verschillende hotels. Het gezamenlijke diner vindt plaats in het Holiday Inn Gent Expo. Zaterdag vertrekken wij na een prima ontbijt naar Brugge. Wederom is het weer fantastisch. Ook hier mogen de bussen het centrum niet in, maar dankzij onze gids Cor Schrotenboer vinden we de weg naar de aanlegkade van de boot. In drie groepen maken we een mooie rondvaart. Aansluitend een lunch bij de brouwerij “De Halve Maan” inclusief een glas Brugse Zot Blond. Hier leren wij op de Belgische manier de gebonden, verder niet gevulde, bloemkoolsoep eten: zonder lepel. Er volgt een rondleiding door de laatste nog werkende brouwerij van Brugge. Terug lopend naar de bussen genieten we weer van een mooi oud gedeelte van Brugge.

Op de terugreis wordt nog even vlak voor de Nederlandse grens gestopt. Velen van ons kopen hier een ijsje en we zijn blij om vanuit de warmte weer in de koele bus te kunnen stappen. Ons prima verzorgde afscheidsdiner vindt plaats in Restaurant Bosgoed in Wilp-Achterhoek. Rond half elf is  iedereen weer thuis, tevreden terugkijkend op een fantastische concertreis. Hopelijk kunnen we in deze samenstelling in de toekomst nog meer van deze reizen maken.

Loes en Wim Lievers