CMK_banner_03.jpg

Najaarsconcert mooi muzikaal feest

Ons Chr. Mannenkoor Vroomshoop hield op zaterdag 14 oktober zijn Najaarsconcert in kerkelijk centrum Irene te Vroomshoop. In een goedgevulde kerk kregen de bezoekers een concert voorgeschoteld, dat onder leiding van onze dirigent en pianist Gezinus Veldman weer klonk als een klok. Dat was mede te danken aan het strijkorkest Libero uit Zwolle. Daarin spelen ook violist Hrayr Ter-Sargsyan en cellist Noam Staal die beiden al eerder met het mannenkoor optraden en die ook deze avond een solo ten beste gaven.  Slagwerker Joost Visser was van grote waarde bij enkele van de nummers. Vooral bij het openingsnummer Te Deum Laudamus en verderop in het programma Hymn to the Fallen was dat heel goed merkbaar. Ons koorlid en koorsolist Albert Wessels ontroerde met enkele stukken; bij Panis Angelicus en Ave Maria liet hij zijn klasse horen. Gezinus Veldman toonde in zijn pianospel weer zijn uitzonderlijke kwaliteiten, zoals in de Turkse mars Rondo alla Turk.

Het mannenkoor was goed op dreef. In bijvoorbeeld The mansions of the Lord kwam de overweldigende kracht van het koor goed tot uiting. Dat het koor ook grote Latijnse kerkmuziek aankan, bleek wel bij de Messe no.5 van Gounod. In het bekende Das Morgenrot bleek het koor over veel dynamiek te beschikken. Met het nummer Anthem uit de musical Chess zorgden koor, orkest en slagwerk voor een prachtig einde van dit muzikale feest. De samenwerking met het orkest bleek een gouden greep.

We gaan niet stilzitten de komende tijd, want in november vervult het koor een belangrijke rol bij twee theatervoorstellingen De Winterkraaien in Het Punt te Vroomshoop. Beide voorstellingen zijn uitverkocht, en er is al weer een flinke wachtlijst, waarvoor belangstellenden zich kunnen melden bij de organiserende Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Op 13 januari hebben we ons jaarlijkse Nieuwjaarsconcert in de dorpskerk te Den Ham, waaraan deze keer een groot vrouwenprojectkoor zal meewerken. Liefst 140 dames hebben zich hiervoor al aangemeld, maar er is nog ruimte voor enkele liefhebbers. Mail daartoe met ons Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.