CMK_banner_01.jpg

Indrukwekkende Winterkraaien

En opnieuw trokken de 9e en 10e voorstelling van De Winterkraaien twee volle zalen en was het publiek muisstil. Je kon de spreekwoordelijke speld horen vallen als vertelster Thea Kroese haar gloedvolle verhalen vertelde over het leven en de dood van zeven winterkraaien, over de zware omstandigheden waarin zij en hun gezinnen moesten leven rondom 1900. En opnieuw viel na afloop meermalen het woord ‘indrukwekkend’, waarmee bezoekers probeerden te beschrijven hoe men de voorstelling had beleefd, had ondergaan.

Na vier optredens in Het Punt, en daarna vier keer in theater de Voorveghter in Hardenberg, organiseerde de stichting Levend Vroomshoop nu weer twee voorstellingen in de thuishaven, theater Het Punt te Vroomshoop. En behalve Thea was ook weer aanwezig Geerhard Abma, die op zijn bugel het publiek tot ontroering bracht. In plaats van Nanco was deze keer zijn broer, bariton-bas Hans de Vries van de partij, die met al zijn enorme (internationale) ervaring het een voorstelling vond om nooit te vergeten. De gedragen stem van de voice-over tijdens de verstilde filmbeelden was afkomstig van ons koorlid Henk Nieboer.

Natuurlijk was ons eigen mannenkoor aanwezig, dat met een record aantal koorleden een prachtige en krachtige bijdrage mocht leveren. En het geheel stond onder leiding van onze dirigent Gezinus Veldman, die alle muziek schreef voor deze theaterproductie, en die er met toepasselijke pianomuziek voor zorgde dat beeld en geluid, zang en muziek tot een samenhangend geheel werd gesmeed.

Ook na 10 keer is het nog steeds een groot genoegen aan deze Winterkraaien mee te werken. En het lijkt nog niet voorbij, want het zou niemand verbazen als op 8 en 9 februari De Winterkraaien opnieuw te horen zijn in Het Punt te Vroomshoop. Belangstellenden kunnen mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.