CMK_banner_03.jpg

Meer dan 1000 bezoekers bij Nieuwjaarsconcerten in Den Ham en Vriezenveen

De beide Nieuwjaarsconcerten in Den Ham en Vriezenveen trokken samen meer dan 1000 bezoekers. Dat had vast ook te maken met de aanwezigheid van ons projectkoor, Het Groot Twenterands Vrouwenkoor. Daar zijn we blij mee, en trots op.

Na ons Nieuwjaarsconcert in Den Ham op 13 januari besloten we, gezien de grote belangstelling daar, op 26 januari op herhaling te gaan in Vriezenveen. En ook bij de Grote Kerk stonden de bezoekers vóór zeven uur al aan de kerkdeuren te rammelen. Toen de kassadames een kwartier vroeger dan de bedoeling was de deuren openden was het net of er een lawine over hen heen kwam: de bezoekers golfden binnen. De volgende opgave was hen nog even uit de kerkzaal zélf te houden, waar ons koor de zingende opkomst nog repeteerde; dat lukte maar ten dele. Maar eindelijk mocht iedereen de kerk in en al snel keken wij koorleden tegen een volle kerk aan, en ook de galerijen waren flink bezet.

Nadat onze welbespraakte voorzitter de avond had geopend, startten we, geheel volgens de traditie met De Zegenbede. Aansluitend stond een nieuw lied op het programma: het breed gezongen Lied voor de hulpelozen. Nóg breder en nóg machtiger klonk daarna het bekende Grote God wij loven U, samen met het Groot Twenterands Vrouwenkoor. Ook een orkaan van geluid was het Kyrie-Gloria, dat zelfs achtstemmig door de kerkzaal klonk.

Onze eigen koorsolist Albert Wessels had een belangrijk aandeel in dit concert, evenals het trompetduo Arjan en Edith Post. De begeleiding door dirigent Gezinus Veldman was zoals altijd weer van hoge kwaliteit.

Het Vrouwenkoor, ook in Vriezenveen massaal aanwezig, had een eigen stuk ingestudeerd, namelijk This is my song van Abba-zanger Benny Anderson. Gelukkig mochten we als mannen ook nog een deel voor onze rekening nemen. Ook in The linden tree vervulden de dames een belangrijke rol.

De mooie muzikale avond eindigde feestelijk met Sierra Madre en Heal the world van Michael Jackson. En ook in Vriezenveen vlogen de complimenten ons na afloop om de oren. Dus wie weet tot een volgende keer!