CMK_banner_04.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 20-06-2019
19:00 uur - 22:00 uur

Volgende concert/medewerking

Medewerking De Groene Jager

Op 22-06-2019
18:30 uur

Ard KamphuisOok in 2018 houden we weer twee keer een Passiestonde, net als vorig jaar in Geesteren en Vroomshoop. Dit concert omvat muziek en zang die helemaal past in de Stille Week voor Pasen. Onze dirigent Gezinus Veldman, de bedenker van de Passiestonde, wordt dit jaar muzikaal terzijde gestaan door de bekende bariton Ard Kamphuis. Hij heeft ook meegewerkt aan de cd ‘Via Dolorosa’ die het koor opnam in kerkelijk centrum Het Anker te Vroomshoop. De Passiestonde staat daarom deze keer nadrukkelijk in het teken van deze cd, met veel koormuziek die daarop ook te beluisteren is.

We gaan samen met Ard Kamphuis een uur lang prachtige, ingetogen liederen zingen, zoals ‘In Manus Tuas Pater’, ‘Sanctus’ van Th. Verhey, en uiteraard het titelnummer ‘Via Dolorosa’. Maar ook andere nummers zoals de negro spirituals ‘He never said a mumblin’ word’ en ‘Were You there’, en ook 'Dit ene weten wij', op een tekst van Henriëtte Roland Holst. Halverwege de Passiestonde is er een indrukwekkend moment van stilte.

Op woensdag 28 maart wordt de Passiestonde voor de zesde keer opgevoerd in de rooms-katholieke kerk St. Pancratius te Geesteren. 
Op Witte Donderdag 29 maart wordt de Passiestonde voor de 21e keer uitgevoerd in kerkelijk centrum Het Anker aan de Hoofdstraat te Vroomshoop. 

De Passiestonden beginnen om 20.30 uur en duren een uur. Ter bestrijding van de onkosten wordt een entreeprijs van € 5,00 per persoon gevraagd, te voldoen bij de ingang van de kerk.

Via Dolorosa

Het mannenkoor heeft in 2010 de cd ‘Via Dolorosa’ opgenomen met uitsluitend passiemuziek. Deze cd kost slechts € 5,00 en is verkrijgbaar na afloop van de Passiestondes. Mailen of bellen kan ook: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , tel. 0546-642191.