CMK_banner_03.jpg

Zomeravondconcert in Bostheater Ommen

De weersomstandigheden waren ideaal. Een heerlijke temperatuur, bijna windstil, in de natuurrijke omgeving van het Bostheater op de Besthemerberg bij Ommen. En op die prachtige plek gaven we als Oost-Nederlands Mannenkoor zaterdag 9 juni een mooi openluchtconcert met ongeveer 250 zangers, afkomstig uit het Hoogeveens Chr. Mannenkoor, het Ommer Mannenkoor en ons eigen Chr. Mannenkoor Vroomshoop. Het kostuum was aangepast aan de zomerse omstandigheden, want vlinderdas en jasje waren niet nodig, en ook de klapstoeltjes die we hadden meegenomen, gaven het geheel een hoogzomers karakter. 

Al ver voor acht uur stroomde de tribune vol met vele bezoekers, die hoog of laag een geschikte plek zochten. Een vluchtige telling leerde dat er zo'n 1200 mensen de tribune bevolkten. En die hadden een bijzonder sfeervolle avond, want het grote en massieve mannenkoor, ondersteund door bongospeler monsieur Bernard en door drie doedelzakspelers, en het geheel onder leiding van dirigent Gezinus Veldman, zorgde voor een aaneenschakeling van kleine en grote pareltjes. 

Een krachtig begin met Te Deum Laudamus, een gevoelvolle voortzetting met Dona Nobis Pacem, Das Morgenrot en Halleluja van Leonard Cohen, waarna in het middendeel onder andere Speeltuin van Marco Borsato en One hand one heart uit de West Side Story van Leonard Bernstein volgden, en ook daverden een paar Russische soldatenliedjes voorbij.

Het concert eindigde met het bekende Mexicaanse Sierra Madre en het machtige Schotse lied Mull of Kintyre van oud-Beatle Paul McCartney. Een toegift ontbrak natuurlijk niet want samen met het publiek werd het concert afgesloten met de melancholieke Schotse ballade Auld lang syne, een afscheidslied.

Een afscheid voor altijd? Dat wagen we te betwijfelen, want Jan Hekman, voorzitter van het Ommer Mannenkoor dat samen met de Stichting Bostheater dit concert organiseerde, zinspeelde er al op: wie weet zien we elkaar volgend jaar weer!