Passiestonden in Geesteren en Vroomshoop

PassiestondeHilde DreesEen rijke historie wordt voortgezet. Ons koor houdt in 2019 weer twee keer een Passiestonde, op woensdag 17 april voor de zevende keer in de R.K. kerk St. Pancratius in Geesteren, en op donderdag 18 april voor de 22e keer in kerkelijk centrum Het Anker in Vroomshoop.

Dit concert omvat muziek en zang die helemaal past in de Stille Week voor Pasen. Dirigent en pianist Gezinus Veldman, de bedenker van de Passiestonde, wordt dit jaar muzikaal terzijde gestaan door Hilde Drees op fluit. Zij is als muziekdocent verbonden aan de Kaliber Kunstenschool in Hengelo.

Samen met haar zullen we een uur lang passiemuziek ten gehore brengen, zoals ‘Midden in de dood het leven’, een stuk op tekst van Muus Jacobse en op muziek van Gezinus Veldman. Ook worden vier delen uit de bekende Messe no. 5 van Charles Gounod gezongen. In een samenspel tussen piano en fluit hoort de bezoeker ‘Blijf bij mij Heer’. Vlak voor een indrukwekkende stilte halverwege de Passiestonde zingt het koor ‘In manus tuas Pater’. De Passiestonde eindigt na een uur met het krachtige ‘Non nobis domine’ van Dwight Gustafson.. 

Beide Passiestonden beginnen om 20.30 uur. Ter bestrijding van de onkosten wordt een entreeprijs van € 5,00 per persoon gevraagd, te voldoen bij de ingang van de kerk.

Het mannenkoor heeft enkele jaren geleden de cd ‘Via Dolorosa’ opgenomen met uitsluitend passiemuziek. Deze cd kost slechts € 5,00 en is verkrijgbaar na afloop van de Passiestondes. Mailen of bellen kan ook: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , tel. 0546-642191.

Nog geen account? Registreer!

INLOG KOORLEDEN