CMK_banner_02.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 01-10-2020
19:30 uur - 21:00 uur

Volgende concert/medewerking

Nieuwjaarsconcert

Op 16-01-2021
20:00 uur

Willem KleinovinkJe zult maar vijf kinderen hebben, die allemaal piano spelen. Je zult maar een dochter hebben die koordirectie heeft gestudeerd aan een conservatorium. Je zult maar getrouwd zijn met een vrouw, die ook piano speelt. En die ook nog eens Sientje Veldman uit Daarle heet en een nicht is van Gezinus M. Veldman. En als je dan zelf geen noot kunt lezen, ligt het niet zo voor de hand om lid van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop te worden.

Dat dacht Willem Kleinovink, agrarisch ondernemer uit “Dit prachtige land” van Marga Kool. Op muziek gezet in de muzikale vertelling van de sage van de “Groene Jager” door niemand minder dan pianist/dirigent Gezinus M. Veldman. Ja, Willem Kleinovink was samen met zijn vrouw nog al eens bezoeker van de concerten van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop in de Hervormde Kerk te Den Ham. Hij vond het altijd “machtig mooi”. Maar ja…. lid worden van dat koor kwam bij Willem niet in zijn gedachten op.

En toen - in 2017- vond Elisabeth de Goeijen het leuk om een gelegenheidskoor van de gemeenteleden uit de Hervormde Gemeente in Den Ham samen te stellen. Willem was een van de deelnemers. Hij kwam er achter dat er meer mannen waren, die geen noten konden lezen en wel lid van het mannenkoor zijn; Aalt Palland bijvoorbeeld. Willem werd gevraagd om eens mee te gaan naar een koorrepetitie. En Jans Kamphuis, vicevoorzitter van het bestuur van het mannenkoor had Willem ook wel eens gevraagd om lid te worden. Toen stond er een keer in de krant dat het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop een open repetitie organiseerde voor bewoners van verzorgings- en verpleeghuizen in de gemeente Twenterand. 

Willem ging voor de eerste keer naar een repetitie van het mannenkoor en was meteen verkocht. Moeilijk vindt hij het wel allemaal. “Dat koor heeft zoveel muziek op het repertoire staan. En de meesten kennen dat allemaal wel. Maar als je een nieuw lid bent gaat het allemaal wel heel snel”, merkt Willem op. Maar Willem toch….. alle nieuwe dingen gaan immers langzaam! Anderen die ook geen noten kunnen lezen zijn er ook gekomen en vinden het nog steeds leuk om lid van dit koor te zijn. Over een jaar denk je heel anders.

Maar leuk vindt Willem het nu al. Hij geniet van elke repetitie; van de gedreven dirigent; van de onderlinge band van de leden. En Willem heeft het eerste concert in Dalfsen meegemaakt als koorlid en heeft ervan genoten. Over een jaar is Willem Kleinovink zonder het Christelijk Mannenkoor niet meer in goeden doen! Met zoveel muzikaal geweld thuis om hem heen aan de Rohorst in Den Ham kan Willem met het zingen niet meer stuk. Voel je welkom bij het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop!

Aalt Pallandt