CMK_banner_02.jpg

Volgende repetitie

Eerste repetitie na vakan...

Op 20-08-2020
19:45 uur - 22:00 uur

Volgende concert/medewerking

Nieuwjaarsconcert

Op 16-01-2021
20:00 uur

Gerhard BijlstraHij was nog maar 6 jaar oud toen hij alleen het 'Stille nacht' in de voormalige Gereformeerde kerk aan het kanaal mocht zingen. Zijn naam: Gerhard Bijlstra! Geboren in Vroomshoop, maar hij vertrok al jong uit Vroomshoop om een opleiding in de verpleging te volgen in Amersfoort. Gerhard is weer teruggekeerd naar zijn geboorteplek Vroomshoop om zijn oude moeder als mantelzorger bij te staan. 

Zingen is voor Gerhard zijn lust en zijn leven. Waar hij ook maar gewoond en gewerkt heeft, altijd was er wel ergens in de buurt een koor te vinden waar hij in mee kon zingen. Zelfs particuliere zanglessen heeft hij in zijn muzikale leven gevolgd. Wat zingen betreft hoef je Gerhard dus maar weinig meer te leren.

Na de laatstgehouden openbare repetitie van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop, waar hij bij aanwezig was, was de keus voor dit prachtige mannenkoor niet moeilijk meer. Lid zijn van een mannenkoor was voor hem niet vreemd. Als bariton heeft hij gezongen in het Nijverdals Mannenkoor. Ook is hij nog lid geweest van het Rijssens Mannenkoor. De afstand tussen Rijssen en Enschede, waar hij toen woonde, was toch te ver voor hem. Gezongen heeft hij ook nog in het koor 'Sursum Corda' in Enschede. Gerhard weet zich zelfs wel te handhaven in kleinere koren, zoals een Kamerkoor met maar 16 leden.

 

Maar sinds juni 2019 is hij actief lid als 2e bas bij het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop. Het veelzijdige repertoire van het koor en de gezellige sfeer spreken hem erg aan. De optredens van het koor kosten Gerhard weinig inspanning. Maar het is allemaal prachtig om mee te maken. Bewondering heeft hij ook voor de manier waarop Gezinus Veldman het koor inspireert, stimuleert en tot mooie concerten weet op te stuwen. Al met al is Gerhard Bijlstra een tevreden lid van het koor. En dat weer in zijn geboorteplaats: Vroomshoop. De cirkel is voor Gerhard weer helemaal rond, nu hij in de 'Lindenborgh' in Vroomshoop woont.