CMK_banner_04.jpg

Volgende repetitie

Eerste repetitie na vakan...

Op 20-08-2020
19:45 uur - 22:00 uur

Volgende concert/medewerking

Nieuwjaarsconcert

Op 16-01-2021
20:00 uur

Co SchaapAls er een Schaap over de dam is volgen er meer. Co Schaap ging, samen met zijn vrouw Erna, in het verleden regelmatig naar concerten van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop. Vooral het jaarlijks Nieuwjaarsconcert in de Hervormde Kerk aan de Brink in Den Ham trok hen naar de oude Brinkkerk. Dat geeft wel aan dat hij van zingen houdt. Zingen is voor Co Schaap: “uitdrukking geven aan je geloof”.

Op Tweede Kerstdag 2000 ging hij voor het eerst eens naar een kerstconcert van het Hardenbergs Christelijk Mannenkoor o.l.v. Jan Quintus Zwart. Hij vond het heel erg mooi. Iemand uit het dorp Den Ham sprak Co daar aan met de vraag: “Kom toch bij ons op het mannenkoor”. Eerlijk gezegd sprak het repertoire van het Hardenbergs Mannenkoor hem meer aan dan dat van het Christelijk Mannenkoor uit Vroomshoop. Het accent van Hardenbergse koor ligt meer op de christelijke inhoud. Dus werd Co Schaap lid van dit koor. Later werd hij zelfs voorzitter en bleef dat 7 jaar lang.

Maar zingen doet Co Schaap nog steeds heel graag. En wat hem betreft mocht er nog wel een repetitieavond per week bij. Waarom dan niet lid van twéé koren worden? Die vraag stelde hij zich regelmatig toen het arbeidzame deel van zijn leven erop zat en allerlei nevenfuncties wegvielen.  Het thuisfront vond het ook prima dat hij nog een avond bij een ander koor ging zingen. Toen begon de zoektocht naar het tweede koor. Uiteindelijk viel de keus op het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop o.l.v. Gezinus Veldman. Een koor met een breder repertoire dan zijn eerste liefde: HCM. Dus maar eens een paar repetities bij het koor van pianist Gezinus Veldman meegemaakt.

Een bijzondere muzikale ervaring vond Co Schaap die eerste repetities. Inspirerend zijn voor hem de muzikale uitstapjes, die Gezinus tijdens de repetities op de piano ten gehore brengt. Allerlei muziekstijlen komen tussen het repeteren door langs.  Treffend is ook de verantwoorde discipline in het koor. Een prima onderlinge sfeer. En wat te denken van een ontspannen en aanstekelijk enthousiasme van de dirigent.

Co Schaap viel ook gelijk met de neus in de muzikale boter toen hij afgelopen zomer mee kon zingen in de muzikale vertelling “Droom de Dag”. Een vertelling over de sage van de Groene Jager. Een verhaal vol hartstocht en geweld. Een verhaal over macht, verraad en onbereikbare liefde. Een verhaal à la Romeo en Julia, maar dan in dat prachtige land dat Den Ham heet.  Een verhaal met teksten van Marga Kool, oud-inwoonster van Vroomshoop en op muziek gezet door niemand minder dan Vroomshoper Gezinus Veldman.

En zo is Co Schaap al weer meer dan een half jaar lid van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop. Een plezierige ontdekking! Co voel je thuis bij je 2e koor: Het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop!