CMK_banner_01.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 21-02-2019
19:45 uur - 22:00 uur

Volgende concert/medewerking

Medewerking Winterkraaien

Op 07-03-2019
20:00 uur - 21:30 uur

Henk SchutteHenk Schutte uit Daarlerveen is al weer enkele maanden lid van ons koor. Van hem is de uitspraak: 'Zingen is een feest' Hij illustreert dat met te zeggen dat hij al jaren heel graag zingt, waarbij het zingen tijdens kerkdiensten een belangrijke rol speelt. Henk Schutte werkt als medewerker bij de provincie Overijssel en draagt er met zijn collega's zorg voor dat de wegen in Overijssel in goede staat blijven; anders gezegd dat wij er met elkaar goed en veilig over kunnen rijden.

Daarnaast is Henk zeer betrokken bij alles wat met de natuur te maken heeft.Hij is ook sportief actief.Samen met anderen, waaronder ons koorlid Jan Luchies, heeft hij aan de wieg gestaan van de WielerToerClub Vroomshoop e.o.Het werken in de kerkgemeenschap is hem ook niet vreemd. Jarenlang is hij lid van de kerkenraad in Vriezenveen geweest, toen hij daar met zijn gezin woonde.

Henk maakte al heel lang geleden kennis met de klanken van ons mannenkoor.Toen de Gereformeerde Kerk in Vroomshoop nog aan de Julianastraat gevestigd was.Nog steeds is hij onder de indruk van het 'Stille Nacht', dat het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop in de adventtijd toentertijd op Nederlandse tekst zong. De kerkzaal was helemaal donker; slechts enkele kaarsjes verlichtten de ruimte. Het was in een woord: prachtig! Daarna bezocht hij regelmatig de concerten van ons koor. En zwager John de Vries moedigde hem steeds aan om lid van het Christelijk Mannenkoor te worden.

Henk vindt het zingen bij ons koor heel bijzonder. Hij geniet zelfs meer dan bij concerten van de muzikaliteit van Gezinus M. Veldman. Wat Gezinus tussen het zingen door op een repetitieavond allemaal uit de piano haalt is bewonderenswaardig. Alleen daarvoor al zou je lid van het koor moeten worden. Het zingen van liederen die de andere koorleden al lang kennen blijft toch wat lastig, maar er zit vooruitgang in. Het weerhoudt hem er in ieder geval niet van om elke donderdag bij de repetities aanwezig te zijn.

Zingen is een feest!!!