CMK_banner_01.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 04-02-2021
19:45 uur - 22:00 uur

Laatste nieuws

papiercontainer bij Praxis BouwmarktOnze papiercontainer bij de Larcom is verhuisd naar het parkeerterrein van de Praxis Bouwmarkt.

Op 1 januari 2021 wordt namelijk de vestiging van Larcom Groentechniek aan de Karel Doormanstraat in Vroomshoop opgeheven. Het personeel verhuist naar de gemeentewerf op Vroomshoop Oost. Dat betekent dat onze papiercontainer, die vele jaren op deze locatie heeft mogen staan, óók moest worden verplaatst. 

Gelukkig bleek Jerry Marsman van Praxis Bouwmarkt Vroomshoop bereid zijn medewerking te verlenen. De papiercontainer staat nu dus aan de Amerikalaan 1, ter hoogte van de ambulancepost.  Op deze locatie kun je alle dagen van de week je oud papier kwijt. Ook als je bijvoorbeeld op weg bent naar de milieustraat, kun je op de route daarheen je oud papier in deze container achterlaten. Het mannenkoor is er blij mee!

Ook andere mogelijkheden
Het mannenkoor heeft nog een tweede vaste container bij Expert Berkhof aan de Tonnendijk 1 staan. Die is bereikbaar gedurende de openingstijden van de winkel.

Behalve deze twee vaste containers kunnen de inwoners ook elke eerste zaterdagochtend (van 9 en 12 uur) van de maand hun oud papier afleveren bij papiercontainers op de parkeerplaats bij de Jumbo aan de Linderflier, en op de parkeerplaats bij makelaar Bouwhuis aan De Vogelkers. Leden van het mannenkoor helpen dan het oud papier uit de auto te halen.

Uiteraard mag het papier en karton niet vervuild zijn met piepschuim, plastic of andere rommel. En bedrijven zijn verplicht hun bedrijfskarton naar de milieustraat aan de Aziëstraat te brengen.

 

 

Gert en Dini Minnema

Jan Kampman met zijn zus Betsy

Normaal gesproken worden de jubilarissen in het zonnetje gezet tijdens de ledenvergadering. Dit jaar ging alles anders. De jubilarissen werden thuis bezocht. Twee leden van het bestuur togen eerst naar Almelo om Germt Minnema te feliciteren, en later terug naar Vroomshoop om Jan Kampman blij te maken. Daar was alle reden toe, want beiden zijn al 40 jaar lid van het koor. Ze ontvingen een draagspeld, een bos bloemen en het speciale mondkapje.

Germt woont al jaren in Almelo maar is ons koor altijd trouw gebleven. Hij heeft zich in de afgelopen 40 jaar verdienstelijk gemaakt als bestuurslid en ook als secretaris van onze vereniging. Hij zingt nog steeds zijn partij mee bij de bassen.

Jan Kampman, een van de baritons, is altijd hard aan het werk in de pauzes wanneer hij koster Arie Bos helpt bij het terugbrengen van de koffiekopjes. En hij is een meester in het berekenen van de dag van je geboorte als je hem je geboortedatum noemt.

We hopen dat jullie nog lang lid mogen blijven van ons mooie koor!

Op de linker foto staat Germt Minnema met zijn vrouw Dini, op de rechter foto Jan Kampman met zijn zus Betsy. 

Niek Kop (l) en Jans KamphuismondkapjeAmateurkoren mogen vooralsnog niet zingen. Daarentegen is het houden van een ledenvergadering weer wél toegestaan. Van die mogelijkheid maakte het Chr. Mannenkoor Vroomshoop gebruik door op 26 november zijn uitgestelde ledenvergadering te houden, met een beperkte deelname en op grote afstand van elkaar in de kerkzaal van kerkelijk centrum Irene. Bovendien werden de aanwezige koorleden voorzien van een origineel mannenkoormondkapje.

Het coronavirus zorgde helaas voor een haperend 2020. Na het Nieuwjaarsconcert en de 17e en 18e opvoering van De Winterkraaien kwamen repetities en concerten in maart abrupt tot stilstand. In september werd nog even gerepeteerd in de hervormde kerk in Den Ham, maar daarna moest het koor opnieuw stoppen met zingen.
Hopelijk kan het koor ergens in het begin van 2021 weer gaan repeteren, want het zingen én de onderlinge contacten worden node gemist door de koorleden en dirigent Gezinus Veldman.

Desondanks was er op de ledenvergadering ook goeds nieuws te melden. Het ledenbestand is ondanks alle coronazorgen op peil gebleven, en ook de financiële positie van het koor is stabiel en solide. 

Waarnemend voorzitter Jans Kamphuis kon bekendmaken dat Niek Kop unaniem was gekozen tot nieuwe voorzitter van het koor. Niek (links op de foto), met Vroomshoopse wortels en wonend in Den Ham, zal vanaf heden de leiding over het 100-koppige koor op zich nemen. Jans Kamphuis nam na 8 jaar als bestuurslid en 1 jaar waarnemend voorzitterschap afscheid uit het bestuur. 
Eerste secretaris Ferrie Oortgijsen knoopte er nog weer 3 jaar aan vast, waarmee het bestuur weer compleet is.

Rabo ClubSupport 2020Dankzij de stemmen van alten, sopranen, tenoren, baritons en bassen én dankzij de Rabobank Noord en West Twente kunnen we een mooi bedrag tegemoetzien. De bank steunt clubs en verenigingen met deze actie, om ze beter en sterker te maken voor nu en de toekomst. Dat spreekt ons zeker aan en stemt ons blij en tevreden.

Nu maar hopen dat onze eigen stemmen ook binnenkort weer mogen klinken. Want daar worden we pas écht blij van! 

Het spijt ons bijzonder, maar we hebben opnieuw moeten besluiten onze repetities enige tijd stil te leggen. In maart jl. was dat voor de eerste keer het geval, en nu dus voor de tweede keer. Aangescherpte regelgeving en oplopende besmettingscijfers maken deze stap helaas nodig. 

We houden goede hoop dat we toch weer op niet al te lange termijn weer kunnen starten. Want het zingen in koorverband wordt door veel van onze koorleden bijzonder gemist.