CMK_banner_03.jpg

Volgende repetitie

Generale repetitie

Op 14-12-2019
18:00 uur

Volgende concert/medewerking

Kerstconcert Grote Kerk Vriezenveen

Op 14-12-2019
20:00 uur

Laatste nieuws

Jack de GrootJack de Groot is al weer geruime tijd lid van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop.  Hij heeft zelfs al een paar concerten van het koor als uitvoerend lid meegemaakt, waaronder een optreden in Theater “De Voorveghter” in Hardenberg. Helemaal in stijl gekleed om de theaterproductie over het boek “De Winterkraaien” van Aar van de Werfhorst tot leven te brengen. Een triest verhaal vanuit de barre veentijd in het gebied tussen Sibculo en Vroomshoop. Jack was er bij en vond het prachtig. 

Voor het eerst zong hij mee toen het mannenkoor samen met de mannenkoren van Hoogeveen en Ommen, allen onder leiding van pianovirtuoos Gezinus M. Veldman, in het Bostheater in Ommen een optreden gaf. Het was zonnig en warm; het publiek genoot met volle teugen. En Jack de Groot niet minder.

Na zijn arbeidzame leven als verzekeringsadviseur bij de Rabobank, ging Jack eens een keer naar een Nieuwjaarsconcert van het koor in de Hervormde Kerk in Den Ham. "Daar wil ik wel aan meedoen!” zei hij tegen zijn vrouw. Maar ja……..kan ik wel goed genoeg zingen?  Dus eerst maar eens even z’n licht opsteken bij een goede bekende van hem, Rien van der Veen ook wonend in Den Ham. En daar ging Jack op een donderdagavond naar een repetitieavond van het koor in het Kerkelijk Centrum Irene. Hij werd ingedeeld bij de bassen en vond z’n plekje tussen enkele trouwe leden van het koor.

Inmiddels is er een beetje met plaatsen geschoven en heeft hij een vaste plek. Rondom hem allemaal ervaren koorleden. Jack kan best wel noten lezen, maar zingen in een koor is andere koek. Dan blijkt dat het ook heel veel van het luisteren naar de klanken om je heen op de repetities afhangt. En dat zit wel snor, vindt Jack de Groot. Hij is heel tevreden over de opvang door de leden, maar ook gecharmeerd van de muzikale en sociale kwaliteiten van de dirigent.

Nou Jack het moet al gek gaan als jij niet nog jaren lid van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop blijft. Met heel veel plezier!

Aalt Pallandt

 

Rabo Clubkas Campagne 2019Van een heel ander kaliber dan onze Passiestonden is de Rabo Clubkas Campagne 2019. Deze keer hebben we ons voorgenomen de opbrengst ervan te besteden aan een Open Repetitie die we op donderdagavond 16 mei gaan houden voor alle senioren (en wie er verder maar bij wil zijn), met name voor de bewoners van de verzorgings- en verpleeghuizen in de gemeente Twenterand. We vinden het erg fijn dat zo veel mensen de moeite hebben genomen één of twee stemmen uit te brengen op ons mannenkoor. Want de opbrengst van € 740,78 maakt het ons mogelijk die Open repetitie extra aan te kleden. Zo is uiteraard de toegang gratis, en kunnen we bovendien na afloop iedereen koffie of thee aanbieden. En de bezoekers mogen erop rekenen dat die open repetitie wel zal uitmonden in een mini-concert. Dus noteer vast in uw agenda: donderdag 16 mei tussen 19.00 en 20.00 uur: open repetitie in kerkelijk centrum Irene te Vroomshoop!

Op de foto onze bestuursleden Henk van Leusen (links) en Rien van der Veen, die namens ons koor de prijs van de Rabobank in ontvangst mochten nemen.

Rabobank en iedereen die op ons gestemd heeft: hartelijk dank!

nieuwe aanhangerSinds kort beschikt ons mannenkoor over een nieuwe aanhanger. Afgelopen vrijdag werd de kar ingewijd met een rondje langs Flierborgh en Linderborgh. Over het algemeen vragen we de bewoners zélf het oud papier naar onze vaste containers te brengen op het parkeerterrein bij Expert Berkhof en Larcom, of naar onze tijdelijke containers (eerste zaterdagochtend van iedere maand) op de parkeerplaatsen bij de Jumbo en Fysiotherapie De Haere. Maar we maken een uitzondering voor de bewoners van Flierborgh en Linderborgh. Daar komen we het oud papier ophalen. En het resultaat daarvan wordt op de foto overgeladen van de nieuwe aanhanger in de tijdelijke container op het parkeerterrein bij de Jumbo.

PassiestondeHilde DreesEen rijke historie wordt voortgezet. Ons koor houdt in 2019 weer twee keer een Passiestonde, op woensdag 17 april voor de zevende keer in de R.K. kerk St. Pancratius in Geesteren, en op donderdag 18 april voor de 22e keer in kerkelijk centrum Het Anker in Vroomshoop.

Dit concert omvat muziek en zang die helemaal past in de Stille Week voor Pasen. Dirigent en pianist Gezinus Veldman, de bedenker van de Passiestonde, wordt dit jaar muzikaal terzijde gestaan door Hilde Drees op fluit. Zij is als muziekdocent verbonden aan de Kaliber Kunstenschool in Hengelo.

Samen met haar zullen we een uur lang passiemuziek ten gehore brengen, zoals ‘Midden in de dood het leven’, een stuk op tekst van Muus Jacobse en op muziek van Gezinus Veldman. Ook worden vier delen uit de bekende Messe no. 5 van Charles Gounod gezongen. In een samenspel tussen piano en fluit hoort de bezoeker ‘Blijf bij mij Heer’. Vlak voor een indrukwekkende stilte halverwege de Passiestonde zingt het koor ‘In manus tuas Pater’. De Passiestonde eindigt na een uur met het krachtige ‘Non nobis domine’ van Dwight Gustafson.. 

Beide Passiestonden beginnen om 20.30 uur. Ter bestrijding van de onkosten wordt een entreeprijs van € 5,00 per persoon gevraagd, te voldoen bij de ingang van de kerk.

Het mannenkoor heeft enkele jaren geleden de cd ‘Via Dolorosa’ opgenomen met uitsluitend passiemuziek. Deze cd kost slechts € 5,00 en is verkrijgbaar na afloop van de Passiestondes. Mailen of bellen kan ook: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , tel. 0546-642191.

Rabobank ClubkasactieDe Rabobank Clubkas Campagne duurt dit jaar van 19 maart tot en met 7 april. Ook ons mannenkoor doet weer mee. Bent u lid van de Rabobank Noord West Twente (en ouder dan 12 jaar)? Dan krijgt u binnenkort een persoonlijke stemcode. Elke klant van de Rabobank krijgt drie stemmen. Van deze stemmen mogen er maximaal twee op dezelfde club worden uitgebracht. Ook de derde stem moet verplicht worden uitgebracht om het stemmen definitief te maken. We hopen dat u twee stemmen (of eventueel één) op ons koor wilt uitbrengen. Want met de opbrengst willen we een Open repetitie voor senioren organiseren op donderdag 16 mei van 19.00 - 20.00 uur in Kerkelijk Centrum Irene te Vroomshoop.

We nodigen dan de bewoners van alle verzorgings- en verpleeghuizen uit in de gemeente Twenterand om deze open repetitie bij te wonen. Ook hun familieleden en begeleiders zijn van harte welkom. Eigenlijk zeggen we dat alle senioren in Twenterand zeer welkom zijn. Na afloop trakteren we iedereen op een kopje koffie of thee. 

Stemmen kan alleen online, via een speciale stemsite. Klanten mogen met hun stemkaart ook naar één van de kantoren komen. De medewerkers daar helpen graag met het uitbrengen van de stemmen.