CMK_banner_03.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 19-12-2019
19:45 uur - 22:00 uur

Volgende concert/medewerking

Nieuwjaarsconcert

Op 18-01-2020
20:00 uur

Laatste nieuws

Net zoals veel andere verenigingen begint ook ons koor in september weer vol goede moed aan zijn repetities. Op donderdag 6 september is de eerste vanaf 19.45 uur in kerkelijk centrum Irene te Vroomshoop. Onderbroken door een prettige pauze duurt die tot 22.00 uur. Tussen de bedrijven door laat dirigent Gezinus Veldman zijn improvisatietalent horen op de piano, en alleen al daarom zijn de repetities altijd een feest.

Het 100 man tellende koor bereidt zich onder andere voor op twee Kerstconcerten in Papendrecht en Vroomshoop, en op een Nieuwjaarsconcert in Den Ham. Al ruim daarvoor werkt het koor mee aan de 13e en 14e voorstelling van De Winterkraaien in de Voorveghter in Hardenberg, op 1 en 2 november. Een bijzondere ervaring om als koor in een theateromgeving op te treden bij die succesvolle serie Winterkraaien.

We willen ons ledental graag op peil houden, dus mannen die van zingen houden worden met applaus begroet. En dan is er alle kans dat u al mee gaat zingen bij De Winterkraaien in november! Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 0546-642191. Of kom gewoon binnen lopen en sfeer proeven.

Het mannenkoor heeft vakantie, na een mooi seizoen met afwisselende concerten: In oktober 2017 een klassiek Najaarsconcert in kerkelijk centrum Irene, samen met strijkorkest Libero uit Zwolle. De 9e en 10e theatervoorstelling van De Winterkraaien in Het Punt te Vroomshoop in november 2017. In januari 2018 twee Nieuwjaarsconcerten in Den Ham en Vriezenveen, samen met het Groot Twenterands Vrouwenkoor, waar maar liefst 1000 bezoekers op af kwamen. Voorstelling nummer 11 en 12 van De Winterkraaien in februari 2019, opnieuw in Het Punt, en alweer uitverkocht. Twee Passiestonden in Geesteren en Vroomshoop in maart 2018. Een zomeravondconcert in het Bostheater in Ommen, samen met de mannenkoren uit Hoogeveen en Ommen, in juni 2018, waar zo'n 1200 mensen op de tribune zaten. Het was weer genieten dus. 

In september pakken we de draad weer op, want in november wachten de 13e en 14e voorstelling van De Winterkraaaien, deze keer in de Voorveghter in Hardenberg. Er zijn nog kaarten; mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . In december werken we mee aan een benefietconcert in Papendrecht (Zuid-Holland), en een week later hebben we ons eigen Kerstconcert in Irene te Vroomshoop. In januari uiteraard weer een Nieuwjaarsconcert in de hervormde kerk te Den Ham. En daar zal het wel niet bij blijven, is de verwachting. Als u van zingen houdt, kom dan 6 september naar onze eerste repetitie, want dan kunt u aan al deze concerten deelnemen! Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hoewel het vakantie is, gaat de inzameling van oud papier gewoon door. U treft ons op zaterdagmorgen 4 augustus en 1 september tussen 9 en 12 bij de papiercontainers, die staan opgesteld op de parkeerplaats bij de Jumbo aan de Linderflier en bij de oude Rabobank aan de Wingerd. En u kunt altijd terecht bij onze vaste containers bij de Larcom (tijdens werktijden, maar niet tijdens de bouwvak) en bij Expert Berkhof (tijdens openingstijden van de winkel).

Ook voor u prettige vakantie en graag volgend seizoen tot ziens bij een van onze concerten!

Het was donderdagavond 21 juni topdrukte rondom kerkelijk centrum Irene in Vroomshoop, want het Chr. Mannenkoor Vroomshoop hield van 19.00 - 20.00 uur een open repetitie voor bewoners van de zorgcentra, maar in bredere zin voor alle ouderen in de gemeente Twenterand. We moeten eerlijkheidshalve wel vermelden dat de topdrukte vooral veroorzaakt werd door de vele wandelaars die meededen aan de Avondvierdaagse. En bovendien lag half Vroomshoop op de schop, vanwege de aanleg van nieuwe parkeerplaatsen bij Irene en Het Punt. Dat zorgde voor lichtelijk chaotische taferelen. Maar gelukkig vonden de meeste busjes en auto's met hun passagiers de tijdelijke ingang van Irene. Eén busje had echter zijn inzittenden per ongeluk afgeleverd bij een andere kerk, maar met hulp van de chauffeur van Zorgaccent kwamen ook die mensen toch nog mooi op tijd bij Irene aan.

Het mannenkoor zette zijn beste beentje voor en schotelde de aanwezigen een mooi programma voor. Een aantal liederen die we al wat langer op het repertoire hebben, maar ook enkele die nog (beter) moeten worden ingestudeerd. Dirigent Gezinus Veldman zorgde ervoor dat het publiek volop bij de repetitie werd betrokken. Dat gold helemaal voor de medley die speciaal voor de bezoekers was voorbereid: Het dorp, Droomland, en de Amsterdamse grachten en tulpen werden uit volle borst meegezongen. We'll meet again klonk als laatste lied door de kerkzaal, en als het aan ons ligt, zullen we dat zeker doen. Dus wie weet tot volgend jaar juni!

Aalt de Boer

Aalt de Boer is naast zijn hobby als natuurfotograaf, een enthousiast zanger. Vooral mannenkoren vindt hij prachtig. Als jongen van 19 jaar liet hij zich op advies van zijn moeder die al jaren in een oratoriumkoor als alt zong, zich verleiden om lid te worden van het Almelo’s Christelijk Mannenkoor met als dirigent Jacques Reuland. Later kwam dit koor onder leiding te staan van de overbekende organist en dirigent Klaas Jan Mulder uit Kampen. In 1969 gaven zij in de Doelen in Rotterdam met 600 zangers een concert onder leiding van Klaas Jan Mulder met aan het orgel Feike Asma. Al deze zangers kwamen van de mannenkoren Door Eendracht Verbonden (Kampen), De Lofzang (Heerde), Sursum Corda (Enschede) en het Almelo’s Chr. Mannenkoor. Al deze koren werden destijds geleid door Klaas Jan Mulder en dit unieke concert is zelfs op de radio door de NCRV in 1969 uitgezonden.

Toen Aalt de Boer in 1968 in de Gereformeerde Gemeente in Almelo trouwde met zijn in 2011 helaas overleden vrouw speelde Klaas Jan Mulder ook daar op het kerkorgel. Jawel, de psalmen werden nog gezongen op hele noten. Het uitleidende orgelspel voor het bruidspaar was psalm 150 uit de Kerstsuite van Jan Zwart. Maar Klaas Jan Mulder speelde ook bij het huwelijk van zijn dochter in de Grote Kerk in Naarden en bij het huwelijk van zijn zoon in de Grote Kerk in Borne. Uiteindelijk bood het  Almelo’s Chr. Mannenkoor dat later onder leiding van Jos Franken uit Poeldijk kwam te staan te weinig voldoening, want volgens Aalt gingen ze te veel op de Latijnse toer. Daarna heeft hij nog circa 10 jaar gezongen bij het Noorder Mannenkoor in Rijssen olv Hennie Slettenhaar. 

Door ziekte van zijn vrouw heeft hij 15 jaar tijdelijk niet meer gezongen maar is later lid geworden van de Lofzang in Heerde. De Lofzang met als dirigent Jacob Schenk bleek voor Aalt de Boer ook een brug te ver, waarbij de afstand tussen Almelo en Heerde toch wel een barrière was. Het Christelijk Gemengde Zangkoor “Loof den Heer” uit Notter onder leiding van Jan Quintus Zwart sluit de rij van koren, waarvan hij nog steeds lid is, maar de sound van een mannenkoor heeft zijn voorkeur.

En toen kwam het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop zomaar in beeld. Het was voor de ervaren Aalt de Boer een plezierige ontdekking. Drie keer bezocht Aalt de Boer een concert van het koor. Hij werd getroffen door prachtige zang van de solist van het koor: Albert Wessels. Maar ook de geweldig mooie koorklank was voor Aalt een openbaring. 

Aalt de Boer geniet van het virtuoze pianospel van dirigent Gezinus M. Veldman. Heeft bewondering voor de geduldige en ontspannen manier waarop hij het koor naar een kwalitatieve hoogte brengt. Aalt is getroffen door de vriendelijkheid van koorleden en de saamhorigheid in het koor. Hij vindt het zingen bij het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop een fantastische ervaring. 

Aalt de Boer raadt elke man, die van zingen houdt, aan om lid te worden van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop. Aalt, je bent in ons koor van harte welkom!

Op donderdagavond 21 juni houdt ons koor een Open Repetitie van 19.00 – 20.00 uur in kerkelijk centrum Irene, Julianastraat 27 te Vroomshoop.

De repetitie is vooral bedoeld voor bewoners van de zorgcentra, verzorgings- en verpleeghuizen in de gemeente Twenterand. Uiteraard zijn ook begeleiders en familieleden zeer welkom. En ook de bewoners van seniorenwoningen worden van harte uitgenodigd. Nou ja, eigenlijk mag iedereen wel komen ;-)

Vaak zijn de bewoners van de zorgcentra niet in de gelegenheid de normale concerten van het koor bij te wonen. Met deze Open Repetitie hoopt het mannenkoor hen toch de gelegenheid te bieden van de zang en muziek te genieten. De bezoekers beleven vast een hele leuke avond, dat is dirigent Gezinus Veldman wel toevertrouwd.

Na afloop krijgen alle bezoekers een kop koffie of thee aangeboden van het koor. Voor vragen kan men contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0546-642191.

We hielden als eens eerder een open repetitie. Klik hier!