CMK_banner_02.jpg

Volop Verdi bij Nieuwjaarsconcert

programmaboekjeHet concert van het Chr. Mannenkoor Vroomshoop eindigde zaterdagavond 12 januari 2019 spectaculair, waarbij volop muziek en zang van de Italiaanse componist Guiseppe Verdi door de goedgevulde hervormde kerk in Den Ham schalde. De tenor Reza Ranjazmay haalde alles uit de kast bij zijn vertolking van ‘La Donna e mobile’. En zowel het ‘Slavenkoor’ als het ‘Zigeunerkoor’ klonken ook mooi uit de monden van ons mannenkoor. Nog meer opera was te horen in een geweldig duet van Reza samen met onze eigen baritonzanger Albert Wessels, als ze de ‘Parelvissers’ van Bizet bezingen.

Zo explosief het concert eindigde, zo ingetogen begon het. Na de gebruikelijke opkomst waarbij de koorleden al wandelend naar het podium de bezoekers 'Een voorspoedig nieuwjaar' wensen, opende voorzitter John de Vries het concert waarbij hij het overlijden van de echtgenote van een van onze koorleden memoreerde, nadat ze onwel was geworden tijdens ons benefietconcert in Papendrecht. De 'Zegenbede’ klonk daarna nog intenser, en dat gold ook voor bijvoorbeeld het ‘Lied voor de hulpelozen’. 

Het nieuw ingestudeerde stuk ‘Prayer of the children’ bezingt het leed van kinderen tijdens de burgeroorlog in Joegoslavië, maar geldt voor alle kinderen in de wereld: "Reaching hands, with nothing to hold on to, but hope for a better day. Crying Jesus: help me!"

Het lied ‘Give me my song’ van Abba-zanger Benny Anderson, de lieftallige ‘Ännchen van Tharau’ en het melodieuze Songfestivallied ‘Quand le soleil’ van Lucille Star bracht het concert terug naar de opera’s, waar ter inleiding daarvan dirigent Gezinus Veldman nog de spetterende pianosolo ‘Kaiser-Walzer fantasie’ liet horen.

Bezoekers en koor hebben samen weer genoten van een fantastisch Nieuwjaarsconcert.