CMK_banner_01.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 28-10-2021
19:45 uur - 22:00 uur

Volgende concert/medewerking

Kerstconcert

Op 17-12-2021
20:00 uur

Jack de GrootJack de Groot is al weer geruime tijd lid van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop.  Hij heeft zelfs al een paar concerten van het koor als uitvoerend lid meegemaakt, waaronder een optreden in Theater “De Voorveghter” in Hardenberg. Helemaal in stijl gekleed om de theaterproductie over het boek “De Winterkraaien” van Aar van de Werfhorst tot leven te brengen. Een triest verhaal vanuit de barre veentijd in het gebied tussen Sibculo en Vroomshoop. Jack was er bij en vond het prachtig. 

Voor het eerst zong hij mee toen het mannenkoor samen met de mannenkoren van Hoogeveen en Ommen, allen onder leiding van pianovirtuoos Gezinus M. Veldman, in het Bostheater in Ommen een optreden gaf. Het was zonnig en warm; het publiek genoot met volle teugen. En Jack de Groot niet minder.

Na zijn arbeidzame leven als verzekeringsadviseur bij de Rabobank, ging Jack eens een keer naar een Nieuwjaarsconcert van het koor in de Hervormde Kerk in Den Ham. "Daar wil ik wel aan meedoen!” zei hij tegen zijn vrouw. Maar ja……..kan ik wel goed genoeg zingen?  Dus eerst maar eens even z’n licht opsteken bij een goede bekende van hem, Rien van der Veen ook wonend in Den Ham. En daar ging Jack op een donderdagavond naar een repetitieavond van het koor in het Kerkelijk Centrum Irene. Hij werd ingedeeld bij de bassen en vond z’n plekje tussen enkele trouwe leden van het koor.

Inmiddels is er een beetje met plaatsen geschoven en heeft hij een vaste plek. Rondom hem allemaal ervaren koorleden. Jack kan best wel noten lezen, maar zingen in een koor is andere koek. Dan blijkt dat het ook heel veel van het luisteren naar de klanken om je heen op de repetities afhangt. En dat zit wel snor, vindt Jack de Groot. Hij is heel tevreden over de opvang door de leden, maar ook gecharmeerd van de muzikale en sociale kwaliteiten van de dirigent.

Nou Jack het moet al gek gaan als jij niet nog jaren lid van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop blijft. Met heel veel plezier!

Aalt Pallandt