CMK_banner_03.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 28-10-2021
19:45 uur - 22:00 uur

Volgende concert/medewerking

Kerstconcert

Op 17-12-2021
20:00 uur

corona-opstellingVanaf maart was het ineens gedaan met het zingen in koorverband. De coronacrisis raakte de zangwereld hard. Alles kwam tot stilstand. Maar gaandeweg kwam er weer wat ruimte in het overheidsbeleid, en met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM en Koornetwerk stelden we een protocol op, met daarin de condities beschreven waaronder we weer van start konden. 

Donderdag 10 september was het zover. In de grote, hervormde kerk in Den Ham, verzamelde zich een flink aantal zanglustige mannen. Op ruime afstand van elkaar waren op de kerkbanken afneembare stickers aangebracht, met daarop de naam van de koorleden. Zo vond ieder zijn plek. Zodoende waren beide zijbeuken en een flink deel van het middenvak in beslag genomen door de koorleden. Op het liturgisch centrum had dirigent Gezinus Veldman zich achter de piano gestationeerd. In ons midden ook twee gasten van het Ommer Mannenkoor, die wel eens wilden zien hoe wij de voorbereiding hadden aangepakt. En na het openingswoord van voorzitter Jans Kamphuis kon de repetitie beginnen, zoals gebruikelijk met een aantal stemoefeningen.

We kregen bestaand en nieuw repertoire voor onze neus. Om te wennen aan de situatie, zongen we vooral tweestemmig. Hoewel het allemaal wel wennen was, was iedereen blij dat de herstart een feit was. Hopelijk kunnen we vanaf nu weer volle kracht vooruit, uiteraard binnen de grenzen van de overheidsmaatregelen.