CMK_banner_02.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 07-07-2022
19:45 uur - 22:00 uur

Volgende concert/medewerking

Theaterproductie Steen voor Steen

   
Op 30-09-2022
20:00 uur

Veel koren in Nederland hebben moeite om het aantal leden op peil te houden. Het coronavirus heeft daar natuurlijk ook invloed op sinds het begin van het jaar 2020. Het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop merkt daar tot op heden nog niet zo veel van. Het koor blijft mooi stabiel met iets meer dan 100 leden. De repetities, die inmiddels weer gestart zijn, bepalen voor veel mannen weer het normale ritme. De koorleden zijn weer blij elkaar te ontmoeten en zijn nog blijer dat ze - onder leiding van landelijk en internationaal bekende pianist en componist Gezinus Veldman uit Vroomshoop - mogen toewerken naar twee concerten. Het eerste concert is vlak voor de kerst en het daaropvolgende Nieuwjaarsconcert vindt halverwege januari 2022 plaats.

Vlak voor de coronaperikelen meldde zich opnieuw een nieuw lid aan. Johan Marsman uit Vroomshoop. Tijd om eens met hem een babbeltje te maken over zijn ervaringen met het mannenkoor. Een vrolijk glimlachende Johan steekt niet onder stoelen of banken hoe fijn hij het vindt om lid van dit geweldige koor te zijn. Vanzelfsprekend kende hij het koor al veel langer. En zijn vrouw had hem al zo vaak gestimuleerd om eens een kijkje te nemen op een repetitieavond van dat mooie Vroomshoopse mannenkoor.

Zijn vriend en buurman, Arjan Berkhof gaf hem uiteindelijke het laatste zetje. Arjans oprechte enthousiasme werkte zo aanstekelijk op Johan, dat hij uiteindelijk besloot maar eens een repetitieavond op donderdag te gaan bijwonen. Bij het binnenkomen in de oefenzaal was hij al gelijk blij verrast om zoveel bekende gezichten te zien. En net voor het uitbreken van het coronavirus mocht Johan zelfs in het echt meezingen voor het Nieuwjaarsconcert in de Hervormde Kerk in Den Ham. Een geweldige ervaring!! Maar ja…toen kwam de klad erin. Geen repetities meer, geen concerten. Geen gezellige sfeer. Ook nu keert het tij zich weer, want het koor is opnieuw volop met de repetities begonnen.


Johan is getroffen door de gezellige sfeer die er in het koor heerst. Niet alleen tijdens de repetities, maar ook in de pauzes en bij de nazit aan de bar in het Kerkelijk Centrum Irene in Vroomshoop. Een goed glas bier maakt voor Johan dat het mannenkoor een plezierige ontdekking is. De goedlachse medewerker van Service Centre PostNL geniet met volle teugen. Hij is onder de indruk van de bevlogen dirigent van het koor. Johan ervaart het geheel als een muzikaal feest. Een ontspannen donderdagavond. Hij bedankt zijn vrouw en zijn 'oude' buurman Arjan, dat ze hem zo gestimuleerd hebben om lid van dit koor te worden. Johan voel je welkom!