CMK_banner_02.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 30-03-2023
19:45 uur - 22:00 uur

Volgende concert/medewerking

Passiestonde RK kerk Geesteren

Op 05-04-2023
20:30 uur

Het is al weer drie jaar geleden dat ons koor een kerstconcert kon geven. Dat was in 2019 toen we groot en groots uitpaktent, samen met 150 vrouwen van het Groot Twenterands Vrouwenkoor in zowel de Hervormde kerk in Den Ham als in de Grote kerk in Vriezenveen. Het jaar daarvoor, in 2018, was het Noortje van Middelkoop die samen met ons koor optrad in kerkelijk centrum Irene in Vroomshoop.

En diezelfde Noortje trad ook dit jaar weer op, opnieuw in Irene te Vroomshoop. En het bleek dat ze behalve de panfluit nog een tweede instrument uitstekend beheerst, namelijk haar eigen stem! Om met het eind van het concert te beginnen: haar versie van het 'Stille Nacht' was een mooi contrast met de donkere stemmen van het koor.

In de zeer goed gevulde kerk Irene zagen de bezoekers de leden van ons koor naar het podium lopen, onder het zingen van het openingslied ‘Al wie dolend in het donker’.  Niemand verdwaalde gelukkig, zodat het concert kon beginnen met ‘Nu zijt wellekome’.
Koorleider Gezinus Veldman had weer een uitgebalanceerd programma samengesteld, waarin ook plaats was voor een van de hoogtepunten van de avond, namelijk het van oorsprong Oekraïense kerstlied ‘Carol of the Bells’, waarbij ook het publiek een zangrol kreeg toebedeeld. Slagwerker Rik Schutte zorgde voor de welluidende begeleiding op de buisklokken. Hij onderscheidde zich later ook in het stuk ‘Kerstklokken', samen met pianist Gezinus Veldman, en bij ‘Little Drummerboy’.

De Oekraïense gemeenschap was speciaal vanwege ‘Carol of the Bells’ door ons uitgenodigd het kerstconcert bij te wonen. Dat gold ook voor cliënten van de Stichting Manna. We hopen hen hen in deze in meerdere opzichten koude tijd een fijne avond te hebben bezorgd.

Het koor was bijzonder op dreef bij ‘Go tell in on the Mountain’ en bij ‘Christmastime is here’. Ook het gedragen ‘Still a Bach Christmas’ klonk als een klok. Onze koorsolist Albert Wessels deed van zich spreken in het prachtig gezongen ‘Cantique de Noël’. En ook in een duet met Noortje van Middelkoop toonde hij zijn kwaliteiten.  
Het concert eindigde traditiegetrouw met het ‘Stille Nacht’, waarna de bezoekers onder het luiden van de kerkklokken de kerkzaal konden verlaten.

Op zaterdag 14 januari treden we opnieuw op, dan met het Nieuwjaarsconcert in de Hervormde kerk te Den Ham.

Foto: Niek Erents Fotografie


Nog geen account? Registreer!

INLOG KOORLEDEN