CMK_banner_02.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 02-06-2022
19:45 uur - 22:00 uur

Volgende concert/medewerking

Medewerking kerkdienst NH kerk Den Ham

Op 29-05-2022
19:00 uur

Nieuwe leden van het Chr. Mannenkoor VroomshoopBinnen enkele weken is het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop met 20 leden uitgebreid. Het uit ruim 80 leden bestaande koor noteert nu 104 actieve leden. Een geweldig resultaat! Een resultaat ook waar menig ander koor met verbazing naar zal kijken. Natuurlijk hebben bestuur en dirigent Gezinus M. Veldman er diep in hun hart rekening mee gehouden dat er een beetje groei van het koor verwacht kon worden toen men begon met de organisatie van de concerten ' De Muzikale Diamant'  in het kader van 150 jaar Vroomshoop. De wens om met 150 mannen een populair concert te geven in het 150 jarige dorp, waar het koor de basis heeft, was al ambitieus.

Dat zelfs meer dan 100 mannen zich opgaven voor het projectkoor overtrof al ver de verwachtingen. En dan nu 20 nieuwe leden als gevolg van het meedoen in het projectkoor is natuurlijk een resultaat dat er echt zijn mag. En juist dat in een tijd waarin de meer traditionele koren het niet gemakkelijk hebben.

Het Christelijk Mannenkoor heeft aangetoond een vitaal koor te zijn onder de enthousiaste leiding van de dirigent en pianist Gezinus Veldman. Ook dat mag gezegd zijn. Koren zijn in belangrijke mate afhankelijk van de kennis, de vaardigheden en het enthousiasme van een dirigent. Gezinus Veldman kent als geen ander het vermogen om in korte tijd mensen het plezier in muziek maken over te brengen. Ook dat bewijst het resultaat van de groei van Christelijke Mannenkoor Vroomshoop.

Het koor staat de komende tijd voor een druk en actief programma, terwijl het nog maar net bekomen is van de organisatie van twee geweldige concerten in Vroomshoop. Zo werd op 1 november 2009 medewerking verleend aan een kerkdienst van de Protestantse gemeente te Radewijk, waarbij na afloop van de dienst het Radewijks volkslied spontaan ten gehore werd gebracht. Radewijkers hebben dat echt gewaardeerd.

Naast de medewerking aan een dienst in het verpleegtehuis 'Eugeria'  in Almelo wordt gewerkt aan het inmiddels traditionele Kerstconcert van het koor, dat dit jaar uitgevoerd wordt in de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt in Daarlerveen. Aan dit concert werkt mee het in Nederland heel bekende trompettisten echtpaar Arjan en Edith Post en misschien wel een 'little drummer boy'. Het concert wordt gegeven op vrijdag 11 december 2009.

Voorts wordt meegewerkt aan een gezamenlijk Kerstconcert in de Gereformeerde Kerk te Vroomshoop op 22 december 2009.

Op zaterdag 16 januari 2010 hoopt het koor een geweldig Nieuwjaarsconcert te geven in de Hervormde Kerk aan de Brink in Den Ham. Aan dit concert wordt meegewerkt door de tenor Reza Ranjazmay. Het geheel zal worden begeleid door een professioneel orkest onder de naam 'Van Wassenaerconsort'. Naast de begeleiding van het koor en solist zullen ze ook samen met Gezinus M. Veldman schitteren in enkele instrumentale werken voor vleugel en orkest. Dit concert staat in het teken van het feit dat Gezinus Veldman enige tijd geleden 12,5 jaar als dirigent aan het koor verbonden was.

Daarna zal hard gewerkt worden aan een cd-opname, waarop uitsluitend liederen worden opgenomen die door het koor tijdens de jaarlijks Passiestonde ten gehore worden gebracht. De verwachting is dat de cd vanaf de Passiestonde 2010, die gehouden zal worden op donderdag 1 april 2010, voor de verkoop beschikbaar zal zijn.

Men doet er goed aan nu al de concertdata in de agenda te noteren. De publieke belangstelling tijdens de concerten van het koor nemen nog elk jaar toe.

Klik op onderstaande foto, om deze groter te bekijken:

{gallery}2010/nieuwe_leden{/gallery}