CMK_banner_01.jpg

Nieuwjaarsconcert 2010

Nieuwjaarsconcert 2010 Den HamZaterdagdagavond beleefde Den Ham een fantastisch muzikaal feest van het Christelijke Mannenkoor  “Vroomshoop” onder leiding van de alleskunner Gezinus Veldman. Het koor werd begeleid door niemand minder dan Gezinus Veldman op de vleugel en het Van Wassenaer Consort, dat deze avond ook onder leiding stond van Gezinus Veldman. Daarnaast stal de nog jonge Iraanse vluchteling,  Reza Ranjazmay,  vele harten in de volle monumentale Hervormde Kerk in Den Ham met zijn geweldige tenorstem.

 Het inmiddels uit meer dan 100 leden bestaande Christelijke Mannenkoor Vroomshoop kwam traditiegetrouw zingend de kerk binnen om het publiek de “Beste wensen” toe te zingen. Vervolgens klonk het ingetogen “De Zegenbede”op muziek van Gezinus Veldman zelf.

Wat zullen de 24 nieuwe leden van het koor, die sinds de uitvoering van de Muzikale Diamant in Vroomshoop, zo enthousiast zijn geworden van het zingen in het projectkoor, genoten hebben van het voor hun eerste optreden in het traditionele Nieuwjaarsconcert in Den Ham.

Na een blokje van Latijnse en Engelse kerkmuziek, zoals “Highland Cathedral”, “God and God alone” en het “Panis Angelicus” van Cesar Franck, waarbij de tenor Reza Ranjazmay indrukwekkend soleerde, schitterde Gezinus Veldman op de vleugel samen met het Van Wassenaersconsort in “Die Moldau” van Smetana.

De tenor Reza Ranjazmay wist het publiek te bekoren met het “Ave Maria” van Caccini en “E Lucevan le stelle” uit de opera Tosca van Puccini.

Het programma, dat in opbouw velen aanspreekt, ging via het nieuwe nummer “Langzaam Later”op  tekst en muziek van de dirigent en pianist, naar een uitgesproken climax van nummers als “Deliah”, “Anthem” uit de musical Chess en het fraaie “Sailing” van Sutherland. De toegift “Funiculi, Funicula” van Denza werd door het publiek heel erg gewaardeerd.

Samen met Gezinus kunnen we terug kijken op een geweldig concert, waar heel veel mensen van genoten hebben.

Klik hier voor foto's van deze avond: