CMK_banner_03.jpg

Laatste nieuws

Het zijn verschrikkelijke tijden voor de koorsector. Ook voor ons zit er niets anders op dan ook ons Nieuwjaarsconcert te cancelen. Een zware slag nadat we al eerder ons Kerstconcert hebben moeten schrappen. We hadden ons bijzonder op het Nieuwjaarsconcert verheugd, met als speciale gasten de dramatische sopraan Francis van Broekhuizen, het jonge slagwerktalent Obed Redding, en onze eigen koorsolist Albert Wessels. 

We willen desondanks niet bij de pakken gaan neerzitten, dus hebben we het volgende Nieuwjaarsconcert al weer ingepland: zaterdag 14 januari 2023!
En we hopen ook ergens in de lente (april/mei?) een Voorjaarsconcert te kunnen geven. Zodra we meer weten laten we dat natuurlijk meteen weten.

Het Chr. Mannenkoor Vroomshoop wenst u mooie Kerstdagen en een zanglustig 2022!

 

2e secretaris Klaas Dragt was een van de inwoners van Twenterand, die op donderdagmorgen 25 november in Het Punt werd onderscheiden met de Overijsselse vrijwilligersprijs. Tijdens de pauze van ons koor werd hij 's avonds nog eens in het zonnetje gezet. Waarnemend voorzitter Gerrit Jansen, oud-voorzitter John de Vries, voorzitter Bert Dorresteijn van de stichting Levend Vroomshoop, en oud-voorzitter Cor Boom van de Oudheidkundige Vereniging Den Ham-Vroomshoop spraken waarderende woorden over deze duizendpoot. Klaas kreeg een bloemenhulde en attenties. Vervolgens werd hij toegezongen door het koor en volgde er aansluitend een ongedwongen receptie in de grote zaal van het kerkelijk centrum Irene.

Het is voor een koor een van ergste dingen die kunnen gebeuren: de afgelasting van concerten. Want dat is waar je met de wekelijkse repetities naar toewerkt: een concert geven. Nog mooier: een concert geven voor een volle zaal.

Maar helaas corona speelt ons parten. Met alle beperkingen die er zijn gaat het ons niet lukken een volwaardig Kerstconcert te organiseren. Want waar laten we 100 koorleden? En waar laten we ons dierbare publiek? Er zit dus niets anders op: geen concert op 17 december in kerkelijk centrum Irene. Jammer dat we ons niet kunnen laten horen. Jammer dat soliste Noortje van Middelkoop niet kan schitteren. Jammer ook voor onze eigen koorsolist Albert Wessels, die ook stond ingepland.

We proberen nu maar alles op alles te zetten om het Nieuwjaarsconcert op 15 januari in de hervormde kerk te Den Ham doorgang te laten vinden. In de repetities hebben we ons inmiddels gestort op het bijbehorende repertoire. En nu maar hopen dat medio januari het coronavirus tot rust is gekomen...

Met enige vertraging kon ook Henk Visscher worden gefeliciteerd, vanwege het 50-jarig lidmaatschap van ons koor. Er waren bloemen voor zijn vrouw, en een jubileumspeld voor Henk zelf.

Henk maakte tijdens de opening van het gemeentehuis in Den Ham in 1971 mee dat ons mannenkoor daar een optreden verzorgde. Dat leek hem wel wat en hij werd lid, en blééf lid.

We hopen dat hij nog lang zal blijven zingen, en zal genieten van de repetities en de concerten!