CMK_banner_03.jpg

Laatste nieuws

Het is voor een koor een van ergste dingen die kunnen gebeuren: de afgelasting van concerten. Want dat is waar je met de wekelijkse repetities naar toewerkt: een concert geven. Nog mooier: een concert geven voor een volle zaal.

Maar helaas corona speelt ons parten. Met alle beperkingen die er zijn gaat het ons niet lukken een volwaardig Kerstconcert te organiseren. Want waar laten we 100 koorleden? En waar laten we ons dierbare publiek? Er zit dus niets anders op: geen concert op 17 december in kerkelijk centrum Irene. Jammer dat we ons niet kunnen laten horen. Jammer dat soliste Noortje van Middelkoop niet kan schitteren. Jammer ook voor onze eigen koorsolist Albert Wessels, die ook stond ingepland.

We proberen nu maar alles op alles te zetten om het Nieuwjaarsconcert op 15 januari in de hervormde kerk te Den Ham doorgang te laten vinden. In de repetities hebben we ons inmiddels gestort op het bijbehorende repertoire. En nu maar hopen dat medio januari het coronavirus tot rust is gekomen...

Met enige vertraging kon ook Henk Visscher worden gefeliciteerd, vanwege het 50-jarig lidmaatschap van ons koor. Er waren bloemen voor zijn vrouw, en een jubileumspeld voor Henk zelf.

Henk maakte tijdens de opening van het gemeentehuis in Den Ham in 1971 mee dat ons mannenkoor daar een optreden verzorgde. Dat leek hem wel wat en hij werd lid, en blééf lid.

We hopen dat hij nog lang zal blijven zingen, en zal genieten van de repetities en de concerten!

Noortje van Middelkoop en Francis van Broekhuizen. Dat zijn onze solisten bij respectievelijk ons Kerstconcert op vrijdag 17 december in Kerkelijk Centrum Irene te Vroomshoop, en ons Nieuwjaarsconcert op zaterdag 15 januari in de Ned. Hervormde kerk te Den Ham!

Noortje van Middelkoop heeft wel vaker met ons koor opgetreden. Op haar panfluit laat ze de mooiste klanken horen. En het zal ons niet verbazen, dat ze zal aantonen dat ze ook heel mooi kan zingen.
Mooi zingen, dat kan ook onze eigen koorsolist Albert Wessels. En dan weten we wel vrijwel zeker dat onze dirigent Gezinus Veldman ervoor zal zorgen dat de bezoekers weer een sfeervol Kerstconcert tegemoet kunnen zien.

Voor ons Nieuwjaarsconcert hebben we niemand minder dan de landelijk bekende sopraan Francis van Broekhuizen weten te strikken. U kent haar vast wel, van tv-programma's als De Slimste Mens en Maestro. Momenteel treedt ze op in de musical The Sound of Music, waarin ze de rol van moeder-overste vervult. Naast Francis zal ook Albert Wessels weer optreden. En ook is slagwerker Obed Redder van de partij. Hij speelde al eerder met ons samen, maar toen als lid van slagwerkgroep SDG uit Ommen. Met dit trio solisten en ons eigen mannenkoor kan het bijna niet anders of het wordt een prachtig Nieuwjaarsconcert. Daar zal componist, pianist en dirigent Gezinus Veldman wel voor zorgen!

Te zijner tijd zullen kaarten verkrijgbaar zijn bij de Bruna in Vroomshoop en bij de Readshop in Den Ham.
Maar het is nu al mogelijk kaarten per mail te reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
D
e entreeprijs voor elk van de beide concerten bedraagt € 10,00 euro (als we de kaarten moeten opsturen komt er één euro bij), kinderen t/m 12 jaar betalen € 5,00. Aan de zaal kosten de kaarten € 12,50.

Houd er rekening mee dat bij het Kerstconcert filmopnames gemaakt kunnen worden, waarbij uzelf in beeld kunt komen. En bedenk ook dat we voor beide concerten wellicht moeten vragen naar uw QR-code of testbewijs, in verband met de bestrijding van het corona-virus.

Veel koren in Nederland hebben moeite om het aantal leden op peil te houden. Het coronavirus heeft daar natuurlijk ook invloed op sinds het begin van het jaar 2020. Het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop merkt daar tot op heden nog niet zo veel van. Het koor blijft mooi stabiel met iets meer dan 100 leden. De repetities, die inmiddels weer gestart zijn, bepalen voor veel mannen weer het normale ritme. De koorleden zijn weer blij elkaar te ontmoeten en zijn nog blijer dat ze - onder leiding van landelijk en internationaal bekende pianist en componist Gezinus Veldman uit Vroomshoop - mogen toewerken naar twee concerten. Het eerste concert is vlak voor de kerst en het daaropvolgende Nieuwjaarsconcert vindt halverwege januari 2022 plaats.

Vlak voor de coronaperikelen meldde zich opnieuw een nieuw lid aan. Johan Marsman uit Vroomshoop. Tijd om eens met hem een babbeltje te maken over zijn ervaringen met het mannenkoor. Een vrolijk glimlachende Johan steekt niet onder stoelen of banken hoe fijn hij het vindt om lid van dit geweldige koor te zijn. Vanzelfsprekend kende hij het koor al veel langer. En zijn vrouw had hem al zo vaak gestimuleerd om eens een kijkje te nemen op een repetitieavond van dat mooie Vroomshoopse mannenkoor.

Zijn vriend en buurman, Arjan Berkhof gaf hem uiteindelijke het laatste zetje. Arjans oprechte enthousiasme werkte zo aanstekelijk op Johan, dat hij uiteindelijk besloot maar eens een repetitieavond op donderdag te gaan bijwonen. Bij het binnenkomen in de oefenzaal was hij al gelijk blij verrast om zoveel bekende gezichten te zien. En net voor het uitbreken van het coronavirus mocht Johan zelfs in het echt meezingen voor het Nieuwjaarsconcert in de Hervormde Kerk in Den Ham. Een geweldige ervaring!! Maar ja…toen kwam de klad erin. Geen repetities meer, geen concerten. Geen gezellige sfeer. Ook nu keert het tij zich weer, want het koor is opnieuw volop met de repetities begonnen.


Johan is getroffen door de gezellige sfeer die er in het koor heerst. Niet alleen tijdens de repetities, maar ook in de pauzes en bij de nazit aan de bar in het Kerkelijk Centrum Irene in Vroomshoop. Een goed glas bier maakt voor Johan dat het mannenkoor een plezierige ontdekking is. De goedlachse medewerker van Service Centre PostNL geniet met volle teugen. Hij is onder de indruk van de bevlogen dirigent van het koor. Johan ervaart het geheel als een muzikaal feest. Een ontspannen donderdagavond. Hij bedankt zijn vrouw en zijn 'oude' buurman Arjan, dat ze hem zo gestimuleerd hebben om lid van dit koor te worden. Johan voel je welkom!

Ons mannenkoor doet mee aan de Rabo ClubSupport actie. We vieren dit jaar ons 70-jarig bestaan. Vanwege corona hebben we daar helaas weinig aandacht aan kunnen besteden. Maar op vrijdag 17 december 2021 en op zaterdag 15 januari 2022 hopen we toch met een paar bijzondere concerten onze 70e verjaardag alsnog op te luisteren.

Vrijdag 17 december doen we dat met een Kerstconcert in kerkelijk centrum Irene te Vroomshoop. Dan is de welbekende Noortje van Middelkoop onze gast. Ze speelt panfluit én ze zingt! Ook onze eigen koorsolist Albert Wessels zingt ons mooie kerstrepertoire.

En op zaterdag 15 januari hebben we ons Nieuwjaarsconcert gepland, zoals altijd in de hervormde kerk te Den Ham.
Niemand minder dan de landelijke bekende sopraan Francis van Broekhuizen maakt dan haar opwachting. U kent haar vast wel, van bijv. De Slimste Mens. Ook dan is bariton Albert Wessels van de partij, evenals slagwerker Obed Redder.

Aan beide programma's zijn natuurlijk de nodige kosten verbonden. Het zou heel fijn als u ons financieel wilt steunen door uw stem uit te brengen op ons koor bij de Rabo ClubSupport actie. Hartelijk dank!

Bent u lid van de Rabobank Noord en West Twente? Dan ontvangt u (binnenkort) bericht van de bank hoe u kunt stemmen. De actie loopt van 4 tot 25 oktober. Klik hier!