CMK_banner_02.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 28-10-2021
19:45 uur - 22:00 uur

Volgende concert/medewerking

Kerstconcert

Op 17-12-2021
20:00 uur

Laatste nieuws

Rabo Clubkas Campagne 2019Van een heel ander kaliber dan onze Passiestonden is de Rabo Clubkas Campagne 2019. Deze keer hebben we ons voorgenomen de opbrengst ervan te besteden aan een Open Repetitie die we op donderdagavond 16 mei gaan houden voor alle senioren (en wie er verder maar bij wil zijn), met name voor de bewoners van de verzorgings- en verpleeghuizen in de gemeente Twenterand. We vinden het erg fijn dat zo veel mensen de moeite hebben genomen één of twee stemmen uit te brengen op ons mannenkoor. Want de opbrengst van € 740,78 maakt het ons mogelijk die Open repetitie extra aan te kleden. Zo is uiteraard de toegang gratis, en kunnen we bovendien na afloop iedereen koffie of thee aanbieden. En de bezoekers mogen erop rekenen dat die open repetitie wel zal uitmonden in een mini-concert. Dus noteer vast in uw agenda: donderdag 16 mei tussen 19.00 en 20.00 uur: open repetitie in kerkelijk centrum Irene te Vroomshoop!

Op de foto onze bestuursleden Henk van Leusen (links) en Rien van der Veen, die namens ons koor de prijs van de Rabobank in ontvangst mochten nemen.

Rabobank en iedereen die op ons gestemd heeft: hartelijk dank!

nieuwe aanhangerSinds kort beschikt ons mannenkoor over een nieuwe aanhanger. Afgelopen vrijdag werd de kar ingewijd met een rondje langs Flierborgh en Linderborgh. Over het algemeen vragen we de bewoners zélf het oud papier naar onze vaste containers te brengen op het parkeerterrein bij Expert Berkhof en Larcom, of naar onze tijdelijke containers (eerste zaterdagochtend van iedere maand) op de parkeerplaatsen bij de Jumbo en Fysiotherapie De Haere. Maar we maken een uitzondering voor de bewoners van Flierborgh en Linderborgh. Daar komen we het oud papier ophalen. En het resultaat daarvan wordt op de foto overgeladen van de nieuwe aanhanger in de tijdelijke container op het parkeerterrein bij de Jumbo.

PassiestondeHilde DreesEen rijke historie wordt voortgezet. Ons koor houdt in 2019 weer twee keer een Passiestonde, op woensdag 17 april voor de zevende keer in de R.K. kerk St. Pancratius in Geesteren, en op donderdag 18 april voor de 22e keer in kerkelijk centrum Het Anker in Vroomshoop.

Dit concert omvat muziek en zang die helemaal past in de Stille Week voor Pasen. Dirigent en pianist Gezinus Veldman, de bedenker van de Passiestonde, wordt dit jaar muzikaal terzijde gestaan door Hilde Drees op fluit. Zij is als muziekdocent verbonden aan de Kaliber Kunstenschool in Hengelo.

Samen met haar zullen we een uur lang passiemuziek ten gehore brengen, zoals ‘Midden in de dood het leven’, een stuk op tekst van Muus Jacobse en op muziek van Gezinus Veldman. Ook worden vier delen uit de bekende Messe no. 5 van Charles Gounod gezongen. In een samenspel tussen piano en fluit hoort de bezoeker ‘Blijf bij mij Heer’. Vlak voor een indrukwekkende stilte halverwege de Passiestonde zingt het koor ‘In manus tuas Pater’. De Passiestonde eindigt na een uur met het krachtige ‘Non nobis domine’ van Dwight Gustafson.. 

Beide Passiestonden beginnen om 20.30 uur. Ter bestrijding van de onkosten wordt een entreeprijs van € 5,00 per persoon gevraagd, te voldoen bij de ingang van de kerk.

Het mannenkoor heeft enkele jaren geleden de cd ‘Via Dolorosa’ opgenomen met uitsluitend passiemuziek. Deze cd kost slechts € 5,00 en is verkrijgbaar na afloop van de Passiestondes. Mailen of bellen kan ook: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , tel. 0546-642191.

Rabobank ClubkasactieDe Rabobank Clubkas Campagne duurt dit jaar van 19 maart tot en met 7 april. Ook ons mannenkoor doet weer mee. Bent u lid van de Rabobank Noord West Twente (en ouder dan 12 jaar)? Dan krijgt u binnenkort een persoonlijke stemcode. Elke klant van de Rabobank krijgt drie stemmen. Van deze stemmen mogen er maximaal twee op dezelfde club worden uitgebracht. Ook de derde stem moet verplicht worden uitgebracht om het stemmen definitief te maken. We hopen dat u twee stemmen (of eventueel één) op ons koor wilt uitbrengen. Want met de opbrengst willen we een Open repetitie voor senioren organiseren op donderdag 16 mei van 19.00 - 20.00 uur in Kerkelijk Centrum Irene te Vroomshoop.

We nodigen dan de bewoners van alle verzorgings- en verpleeghuizen uit in de gemeente Twenterand om deze open repetitie bij te wonen. Ook hun familieleden en begeleiders zijn van harte welkom. Eigenlijk zeggen we dat alle senioren in Twenterand zeer welkom zijn. Na afloop trakteren we iedereen op een kopje koffie of thee. 

Stemmen kan alleen online, via een speciale stemsite. Klanten mogen met hun stemkaart ook naar één van de kantoren komen. De medewerkers daar helpen graag met het uitbrengen van de stemmen.

 

Reza RanjazmayHet is al vele jaren traditie dat ons koor het nieuwe jaar begint met een concert in de hervormde kerk in Den Ham. Op zaterdagavond 12 januari begint daar ons Nieuwjaarsconcert om 20.00 uur. 

Deze keer is de tenor Reza Ranjazmay de speciale gast. Hij werd in 1973 geboren in Tabriz in Noordwest Iran, studeerde wiskunde aan de Universiteit van Tabriz maar ontwikkelde ook belangstelling voor muziek. Sinds 2000 woont hij in Nederland. Reza Ranjazmay is van nature begenadigd met een volle zangstem, een spinto-tenor. Hij was al eerder te horen in Den Ham, want zowel in 2010 als in 2015 konden de bezoekers al genieten van zijn prachtige, machtige stem. 

Ook onze koorsolist Albert Wessels ontbreekt niet. Dat maakt de concerten van ons koor extra bijzonder. Hij zal onder andere, samen met Reza, het bekende duet De Parelvissers zingen.

Dirigent en pianist Gezinus Veldman heeft natuurlijk weer de muzikale leiding en staat garant voor een evenwichtig opgebouwd programma. Nieuw daarop is het lied ‘Prayer of the children’ van Kurt Bestor, dat het leed van kinderen beschrijft tijdens de burgeroorlog in het voormalige Joegoslavië. Evenzeer aansprekend is ‘Give me my song’, geschreven door Abba-zanger Benny Anderson. Een voor velen bekend lied is ‘Quand le soleil’, van de Canadese zangeres Lucille Star en geproduceerd door de trompettist Herp Alpert. Het concert sluit feestelijk af met enkele bekende operastukken van de Italiaanse componist Guiseppe Verdi.

Kaarten (€ 10,00 in de voorverkoop, € 5,00 voor kinderen t/m 12 jaar) zijn verkrijgbaar bij de Readshop in Den Ham en de Bruna in Vroomshoop. Reserveren kan ook per mail of telefonisch: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 0546-642191. Aan de kerk is de entree € 12,50.